Πέμπτη 16 Οκτωβρίου 2014

Τα «αρνητικά» και τα «κακά» της Ζωή μας είναι τελικά τα μεγάλα «ΔΩΡΑ» της Ζωής …



Οι περισσότεροι  άνθρωποι έχουν τη τάση να  απασχολούνται συνεχώς   και πολλές φόρες να συζητούν  τα «αρνητικά»  πράγματα και γεγονότα  που αντιμετωπίζουν στη Ζωή τους. Δυστυχώς όμως όποτε κάνουν αυτό , το μονο που καταφέρνουν είναι να «μεγαλώσουν»  αυτά τα αρνητικά στη ζωή τους δίνοντας τους τροφή μέσα από τη συζήτηση τους .

Το κάθε τι που μας συμβαίνει  έχει πάντα δυο όψεις . Εξαρτάται από εμάς  με πιο τρόπο «επιλεγούμε» συνειδητά η ασυνείδητα να τα «δούμε»….  Δυστυχώς , οι περισσότεροι άνθρωποι «επιλεγούμε» ΑΣΥΝΕΙΔΗΤΑ  !. Δηλαδή δεν ΓΝΩΡΙΖΟΥΜΕ ότι εχουμε ΕΠΙΛΟΓΗ … εχουμε τη «ΤΑΣΗ» να βλέπουμε ότι συμβαίνει στη Ζωή μας  σαν  ΑΤΥΧΙΑ , ΑΔΙΚΙΑ , ΚΑΚΗ ΜΟΙΡΑ , ΚΑΡΜΑ  κτλ κτλ. Όταν επιλεγούμε αυτό το τρόπο αντιμετώπισης , το αποτέλεσμα είναι  να  μπλοκάρουμε , να ακινητοποιούμαστε και  να μη βλέπουμε διέξοδο από τα προβλήματα και τις δυσκολίες μας .

Συνειδητή ΕΠΙΛΟΓΗ γίνεται όταν αρχίζουμε  να «βλέπουμε» ότι ΑΡΝΗΤΙΚΟ  συμβαίνει στη Ζωή μας σαν ΕΥΚΑΙΡΙΑ ,     σαν ΔΩΡΟ  , σαν ΠΡΟΕΙΔΟΠΟΙΗΣΗ , σαν ΚΑΛΕΣΜΑ ….

Για σκεφτείτε το λίγο  πως  θα αντιμετωπίζαμε τη Ζωή αν βλέπαμε ..

Τους  εχθρούς  μας  σαν   δάσκαλους μας.
Τις αποτυχία μας σαν τη Σοφία που μας διδάσκει η Ζωή
Τα λάθη μας σαν τις  «μεγάλες» μας  ανακαλύψεις
Τις  Συγκρούσεις μας  σαν νέες  ευκαιρίες ανάπτυξης .
Τις  Ανεπιθύμητες καταλήξεις των προβλημάτων  μας σαν  ευκαιρίες για  νέα ξεκινήματα  στη ζωή μας  
Τα Οδυνηρά συναισθήματα μας  σαν  προειδοποιητικά «σήματα » ότι κάτι χρειάζεται να  αλλάξουμε
στο τρόπο  που βλέπουμε και ερμηνεύουμε τις καταστάσεις στη Ζωή μας

Εάν  είχαμε αυτή τη ΝΟΟΤΡΟΠΙΑ αντιμετώπισης  των δυσκολιών της Ζωής , θα ήταν η δεν θα ήταν διαφορετική η Ζωή  μας??  Όταν επιλεγούμε αυτό το τρόπο αντιμετωπίσεις , βλέπουμε νέες πόρτες, νέες επιλογές , νέες πιθανότητες , νέες προοπτικές …

Θα επανέλθω πίσω στο θέμα της ΕΠΙΛΟΓΗΣ …. Εάν θελουμε να αλλάξει κάτι στη Ζωή μας , κάτι πρέπει να αλλάξουμε στο τρόπο που σκεπτόμαστε και λειτουργούμε στη Ζωή μας . Για να γίνει αυτό ο καθένας μας οφείλει να ΣΤΑΜΑΤΗΣΕΙ να βρίσκει ΔΙΚΑΙΟΛΟΓΙΕΣ για να μένει εκεί που βρίσκετε .. Η αλλαγή γίνετε ΜΟΝΟ όταν κατανοήσω  ότι ΕΙΜΑΙ ΣΥΝ – ΥΠΕΥΘΥΝΟΣ  για το τι συμβαίνει στη ζωή μου .

Όταν κατανοήσω ότι   και η ΑΝΟΧΗ και η  ΑΠΑΘΕΙΑ  και η ΜΗ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ  έστω και εάν συζητάω και καταδικάζω φραστικά είναι ΣΥΝ- ΕΥΘΥΝΗ .

Όσο « φταίουν» η Κυβέρνηση ,  η Πολιτικοί ,  η Τρόικα , η Κοινωνία , το εκπαιδευτικό σύστημα και δεν ξέρω τι άλλο , άλλο τόσο ΦΤΑΙΟΥΜΕ κι εμείς  . Κάπου διάβασα τελευταία ότι « Για να σε  καβαλικέψει κάποιος, πρέπει πρώτα να σκύψεις ..» ..δυστυχώς οι περισσότερο άνθρωποι δεν το αντιλαμβάνονται καν ότι σκύβουν …

Όλα και ενώ ΟΛΑ  όσα συμβαίνουν , σαν μέρος μιας μεγαλύτερης εικόνας , είναι για « το καλό μας»!  Ναι είναι για το «καλό» μας , γιατί αυτό που κάνουν όλα αυτά με τις αναποδιές , δυσκολίες , χαστούκια και προβλήματα που μας δημιουργούν  στη ουσια μας «αναγκάζουν» να ΞΗΒΟΛΕΥΤΟΥΜΕ.. να βγούμε από τη «κλουβί» που κτίσαμε και μπήκαμε μέσα ..ευχόμενοι να μείνει έτσι για όλη  μας τη Ζωή ..

Κι όμως φίλοι μου η Ζωή δεν είναι έτσι ..Η ζωή δεν μένει ΠΟΤΕ ΣΤΑΣΙΜΗ ..μονοί εμείς οι άνθρωποι εχουμε τη τάση να θελουμε να μένουμε στάσιμοι . Εχουμε τη «απαίτηση» τα πράγματα και οι άνθρωποι στη Ζωή μας να μην αλλάζουν ..  Κι όμως  ο κανόνας της Ζωής είναι ΑΛΛΑΓΗ , ΕΞΕΛΙΞΗ  και για αυτό το λόγο  τα αρνητικά και τα κακά που αντιμετωπίζουμε είναι ΔΩΡΑ ! Αφού δεν το καταλαμβάνουμε , αφού δεν το μαθαίνουμε με το «καλό» .. η Ζωή φροντίζει να μας το θυμίζει με χιλίους τρόπους !

Ο μεγάλος Αϊνστάιν είπε κάποτε .. « το άκρον άωτον της τρέλας είναι να θέλει κάποιος να αλλάξει  κάτι στη Ζωή του  , αλλα αυτός  να εξακολουθήσει  να κάνει τα ιδία πράγματα κάθε μέρα ..» . 
ΠΧ  Κατηγορούμε τους πολιτικούς και τα κόμματα για τα πρόβλημα στη κοινωνία , στα οικονομικά , στις αξίες της κοινωνίας  και θελουμε όλοι να αλλάξει αυτή η κατάσταση αλλα όταν έχει εκλογές πάμε και ψηφίζουμε τους ιδίους πάλι … 

Ευτυχώς που Ζωή έχει  τους δικούς της τρόπους να μας βοηθά και να μας σπρώχνει ..  Τελικά αυτή η ΚΡΙΣΗ που περνούμε  στο τέλος θα μας κάνει ΤΕΡΑΣΤΙΟ καλό …

Να ‘ σται ΠΑΝΤΑ ΚΑΛΑ !

Νεόφυτος