Πέμπτη 26 Σεπτεμβρίου 2013

Τι είναι αυτό που κρατά τους περισσότερους ανθρώπους «κολλημένους» ...

Τελικά αυτό που κρατά τους περισσότερους ανθρώπους «κολλημένους» είναι η βασική παραδοχή ότι δεν έχουν ότι « χρειάζονται» ... είναι η ιδέα ότι «κάτι λείπει»… είναι η ιδέα ότι « πρέπει να συμβεί κάτι πρώτα / η να αποκτήσουν κάτι» και μετά να προχωρήσουν η να κάνουν κάτι με τι ζωή τους ..




Πιστεύουν ότι χρειάζονται κάτι που «δεν έχουν» και το χρησιμοποιούν σαν δικαιολογία για να μένουν στη «κατάσταση που δεν τους ευχαριστεί» , με άλλα λογία κολλημένοι … Πάντα χρειάζονται κάτι .. χρειάζονται.. περισσότερο χρόνο, χρήμα , ενέργεια, πληροφόρηση, ασφάλεια , τους πόρους , μόρφωση , αγάπη , κατανόηση ..και η λίστα είναι ατελείωτη .. γιατί είναι όλα μια δικαιολογία ..μια δικαιολογία για να μη αντιμετωπίσουν τη πραγματική κατάσταση που βρίσκονται



Αυτή η αντίληψη ότι υπάρχει κάτι που λείπει ή κάτι που ακόμη δεν έχουμε και ότι πρέπει πρώτα να αποκτήσουμε για να κάνουμε κάτι με τι ζωή μας είναι ίσως η μεγαλύτερη πηγή δυστυχίας και δυσαρέσκειας στον κόσμο σήμερα .

Το χειρότερο είναι ότι κάνουμε αυτό που θέλουμε και περιμένουμε να γίνει τόσο «μεγάλο» που τελικά μας «φοβίζει» και στη ουσία κρυβόμαστε πίσω του για να μη κάνουμε πότε το επόμενο βήμα ….

Εκείνο όμως που πραγματικά είναι πίσω από όλες αυτές τις πολύ έξυπνες «δικαιολογίες» που μας κρατούν κολλημένους είναι οι φοβίες και οι ανασφάλειες μας… με κυριότερους τους φόβους της «αποτυχίας» και της «απόρριψης»… Σε κάποιους αυτοί οι φόβοι είναι μικρότεροι και σε κάποιους πιο έντονοι… Γενικά , αυτοί οι φόβοι χρειάζονται μια σοβαρή προσέγγιση και όσοι συνειδητοποιήσουν ότι «έχουν» αυτούς τους φόβους θα ήταν καλά να επισκεφτούν κάποιο που θα μπορούσε να τους βοηθήσει ..διαφορετικά θα ταλαιπωρούνται σε κάθε βήμα στη ζωή τους..

Υπάρχει μια έκφραση στα Αγγλικά που λέει ότι « το γρασίδι είναι πάντοτε πιο πράσινο στην απέναντι όχθη» , δηλαδή πότε δεν είμαστε ευχαριστημένοι με αυτό που έχουμε . Είναι σε μια ατελείωτη αναζήτηση για το δοχείο του χρυσού στο τέλος του ουράνιου τόξου και δυστυχώς για τους περισσότερους ανθρώπους όλα αυτό το διάστημα δεν συνειδητοποιούν ότι αυτό δοχείο του χρυσού που αναζητούν … βρίσκετε μέσα τους ….

Το σημαντικότερο βήμα που μπορούμε να κάνουμε είναι πρώτα από όλα να ΑΠΟΔΕΧΘΟΥΜΕ αυτό που έχουμε και ζούμε .. να συνειδητοποιήσουμε και να νοιώσουμε ΕΥΓΝΩΜΟΣΥΝΗ για τα ποσά καλά ήδη υπάρχουν στη ζωή μας ! Υπάρχουν τόσα πολλά καλά στη ζωή μας τα όποια παίρνουμε σαν δεδομένα , τα αγνοούμε και ασχολούμαστε με το «ένα» πράγματα που «λείπει» .κάνοντας τη ζωή μας μίζερη γιατί απλά εστιάζουμε όλη μας τη προσοχή σε αυτό το «ένα» πράγμα …



Όλα όσα ζητούμε , όλα όσα χρειαζόμαστε ΒΡΙΣΚΟΝΤΕ ΜΕΣΑ μας .. φτάνει να αναλάβουμε την ΕΥΘΥΝΗ για τη ΖΩΗ μας ! ΚΑΝΕΝΑΣ άνθρωπος , ΚΑΜΜΙΑ κατάσταση και ΚΑΝΕΝΑ πράγμα μπορεί να μας ΟΛΟΚΛΗΡΩΣΗ και να μας κάνει ΕΥΤΥΧΙΣΜΕΝΟΥΣ… νομίζουμε ότι είμαστε ευτυχισμένοι για κάποιο μικρό διάστημα μέχρι αυτό το ΕΣΩΤΕΡΙΚΟ ΑΝΕΚΠΛΗΡΩΤΟ ΚΕΝΟ επανέλθει μέσα μας …. Και αυτό το «ΚΕΝΟ» θα συνεχίσει να επανέρχεται ΜΕΧΡΙ που να συνειδητοποιήσουμε ότι «είμαστε» κάτι πολύ μεγαλύτερο από το σώμα και η προσωπικότητα μας … η «ταύτιση» μας με το σώμα και τη προσωπικότητα είναι η ΠΗΓΗ όλου του ΠΟΝΟΥ που βιώνουμε στη ζωή μας.. …

Κάποια στιγμή εύχομαι όλοι να συνειδητοποιήσουμε ότι δεν είμαστε το «περιεχόμενο του φλιτζανιού » άλλα το «Φλιτζάνι» το ίδιο …. Ότι το σώμα και η προσωπικότητα μας είναι μόνο το «όχημα» , « τα ρούχα» αυτό που λέμε «ψύχη» …και αυτό που λέμε ΖΩΗ είναι απλά ένα θεατρικό έργο που σκοπό έχει να μας βοηθήσει να «θυμηθούμε» ΤΙ ΠΡΑΓΜΑΤΙΚΑ ΕΙΜΑΣΤΕ …..



Να’ σται ΠΑΝΤΑ ΚΑΛΑ και «γεμάτοι» από ΑΓΑΠΗ και ΚΑΛΩΣΥΝΗ !



Με πολύ Αγάπη !





Νεόφυτος