Τρίτη 23 Ιουλίου 2013

Γιατί υπάρχει «πόνος» μέσα στη Ζωή των ανθρώπων ?

Γιατί οι άνθρωποι δεν είναι ευχαριστημένοι με ΟΤΙ και ΟΣΑ να έχουν και συνεχώς «ψάχνουν» ?? Μπορεί φυσικά για λίγο χρονικό διάστημα μόλις αποκτήσουν κάτι που πίστευαν ότι θα τους ολοκλήρωνε η θα τους έκανε ευτυχισμένους, να νοιώσουν αυτά τα συναισθήματα για λίγο χρονικό διάστημα …μετά από λίγο καιρό όμως και πάλι θα νοιώθουν ότι κάτι «λείπει» από τη Ζωή τους …
Γιατί να υπάρχει τόσος «πόνος» μέσα στη Ζωή των ανθρώπων ?
Να πούμε ότι ο «ΠΟΝΟΣ» και εννοούμε κυρίως τον ΣΥΝΑΙΣΘΗΜΑΤΙΚΟ ΠΟΝΟ , είναι – δυστυχώς- ο κυριότερος παράγοντας / κίνητρο για να κάνουν κάποια αλλαγή οι άνθρωπο στη Ζωή τους . Ώσπου «αντέχουν» τη κατάσταση που τους προβληματίζει .. θα παραπονιούνται , θα υποφέρουν αλλά θα είναι «εκεί» … η αλλαγή θα γίνει όταν πλέον δεν αντέχουν αυτό που τους «πονά και τους προβληματίζει»….

Τι δημιουργεί τα «ΠΡΟΒΛΗΜΑΤΑ» και κατά συνεπεία τον «ΠΟΝΟ» ?

Εκείνο που δημιουργεί τα πιο πάνω είναι η ΥΠΕΡΒΟΛΙΚΗ «ΤΑΥΤΙΣΗ» των ανθρώπων με το ΣΩΜΑ και την ΠΡΟΣΩΠΙΚΟΤΗΤΑ τους …

Τι πιο φυσικό θα έλεγε κάποιος , αφού από τη στιγμή που γεννηθούμε .αυτό βλέπουμε και αυτό βιώνουμε … Από τη πρώτη στιγμή που θα ανοίξουμε τα μάτια μας μαθαίνουμε ότι μονοί μας δεν μπορούμε να επιβιώσουμε . Χρειαζόμαστε κάποιο να μας στηρίζει και προσπαθούμε απεγνωσμένα να πάρουμε την προσοχή , τη αποδοχή και την αγάπη του … και αυτό δυστυχώς συνεχίζεστε συνεχώς σε όλη μας τη ζωή ανεξάρτητα το ποσό χρονών είμαστε … μέχρι … τι ?
Όπως είπαμε πιο πάνω , μέχρι που ο ΠΟΝΟΣ που μας δημιουργεί αυτή η συνεχής αναζήτηση της ΑΠΟΔΟΧΗΣ και της ΑΓΑΠΗΣ κάποιων ανθρώπων , μέσα από συνεχείς απογοητεύσεις , μας «ΑΝΑΓΚΑΣΕΙ» να αρχίσουμε το ΕΣΩΤΕΡΙΚΟ ΨΑΞΙΚΟ … να ΑΡΧΙΣΟΥΜΕ ΝΑ ΑΝΑΖΗΤΟΥΜΕ ΑΥΤΟ ΠΟΥ ΖΗΤΟΥΜΕ ΑΠΟ τους άλλους ..ΜΕΣΑ μας …
Αρχίζουμε να συνειδητοποιούμε , ότι ΔΕΝ ΜΠΟΡΕΙ Η ΑΞΙΑ ΜΟΥ ΚΑΙ Η ΑΣΦΑΛΕΙΑ μου να εξαρτώνται ΑΠΟ ΚΑΝΕΝΑ ΑΛΛΟ ΑΝΘΡΩΠΟ η ΚΑΜΜΙΑ ΚΑΤΑΣΤΑΣΗ .. ΕΚΤΟΣ ΕΑΝ ΕΓΩ «ΔΩΣΩ» ΑΥΤΗ ΤΗ ΔΥΝΑΜΗ ΚΑΙ ΑΞΙΑ ΣΕ ΚΑΠΟΙΟΝ η κάποια «ΚΑΤΑΣΤΑΣΗ»
Με όλα αυτά , σιγά – σιγά , μέσα από συνέχει τριβή και πόνο .. ο άνθρωπος αρχίζει να συνειδητοποιεί ότι υπάρχει και ένα κομμάτι του πολύ μεγαλύτερο από το σώμα του και την προσωπικότητα του .. αυτό το κομμάτι το λέμε ΨΥΧΗ ….
Για να το κατανοήσουμε αυτό καλύτερα θα δώσω ένα παράδειγμα …

Φανταστείτε ότι όλοι είμαστε λάμπες ( ηλεκτρικοί λαμπτήρες ) όλων των ειδών και ποιοτήτων και μεγεθών ( όπως οι άνθρωποι ) . Οι λαμπτήρες ταυτίζονται με τη «μορφή» και τις «ιδιότητες» τους και αρχίζουν και συγκρίνουν τον εαυτό τους με τους άλλους λαμπτήρες και με βάση αυτή δημιουργούν την «άξια» τους και την «ασφάλεια» τους … Όλοι τους όμως «ΞΕΧΝΟΥΝ» ΟΤΙ ΧΩΡΙΣ ΤΟ Ηλεκτρικό ΡΕΥΜΑ που τους κάνει «ζωντανούς και χρήσιμους» είναι εντελώς «άχρηστοι».. Μόλις σταματήσει το ΡΕΥΜΑ να ρεύει ..οι ΟΛΟΙ οι λαμπτήρες γίνονται «άχρηστοι» ..
Έτσι και εμείς οι άνθρωποι .. είμαστε σαν αυτούς τους ηλεκτρικούς λαμπτήρες που ξεχνούμε ότι χωρίς τη « ΨΥΧΗ» η όπως θέλετε πέστε το … «Θεϊκό άγγιγμα» η οτιδήποτε άλλο ..είμαστε ΤΙΠΟΤΑ .. μόλις «φύγει» η ΨΥΧΗ από μέσα μας ..αρχίζουμε και «διαλυόμαστε» και όλα αυτά που ΠΟΝΟΥΣΑΜΕ και ΠΡΟΒΛΗΜΑΤΙΖΟΜΑΣΤΕ και ΥΠΟΦΕΡΑΜΕ ..από τι μια στιγμή στην άλλη ΧΑΝΟΥΝ ΚΑΘΕ ΣΗΜΑΣΙΑ ΚΑΙ ΑΞΙΑ … Η ΜΟΝΗ ΠΡΑΓΜΑΤΙΚΗ ΑΝΑΛΛΟΙΩΤΗ «ΑΞΙΑ» ΤΟΥ ΚΑΘΕ ΑΝΘΡΩΠΟΥ ΕΙΝΑΙ ΑΥΤΟ ΤΟ «ΘΕΙΚΟ» ΤΟΥ ΚΟΜΜΑΤΙ …. Όλα τα αλλά είναι ΠΡΟΣΚΑΙΡΑ , ΜΕΤΑΒΑΛΛΟΜΕΝΑ , ΧΩΡΙΣ ΟΥΣΙΑΣΤΙΚΗ ΚΑΙ ΠΡΑΓΜΑΤΙΚΗ ΑΞΙΑ .
Συμπερασματικά λοιπόν φίλοι μου , ο λόγος που ΠΟΝΟΥΜΕ και ΥΠΟΦΕΡΟΥΜΕ είναι για να «ΞΥΠΝΗΣΟΥΜΕ» από την ΤΑΥΤΙΣΗ μας με το ΣΩΜΑ μας και την ΠΡΟΣΩΠΙΚΟΤΗΤΑ μας και ΝΑ «ΘΥΜΙΘΟΥΜΕ» το τι ΠΡΑΜΑΤΙΚΑ ΕΙΜΑΣΤΕ … και τι «είμαστε» ?? Οπωσδήποτε είμαστε κάτι ΠΟΛΥ ΜΕΓΑΛΥΤΕΡΟ από το Σώμα μας και την Προσωπικότητα μας που έχουν ημερομηνία λήξης … Είμαστε «ΨΥΧΕΣ» η καλύτερα «ΠΝΕΥΜΑΤΙΚΕΣ ΟΝΤΟΤΗΤΕΣ» που «κατεβαίνουν» στο Σχολειό που λέγετε « ΖΩΗ ΣΤΟ ΠΛΑΝΗΤΗ ΓΗ».. Όταν ολοκληρωθεί ο «σκοπός» , ο «ρόλος» που ήρθαμε να παίξουμε φεύγουμε και επιστρέφουμε «σπίτι» … πιο απλά ..καίγετε η λάμπα ..και την πετάμε .. το ρεύμα όμως εξακολουθεί να υπάρχει …

Αν δούμε τον ΠΟΝΟ από αυτή την οπτική γωνία , μπορούμε να πούμε ότι τελικά είναι «ΔΩΡΟ» , μια «ΕΥΚΑΙΡΙΑ» , ένα ΣΥΣΤΗΜΑ ΠΡΟΕΙΔΟΠΟΙΗΣΗΣ ότι είμαστε εκτός σωστής γραμμής .. και ότι χρειαζόμαστε κάτι να διορθώσουμε - στο τρόπο που σκεφτόμαστε , λειτουργούμε και αντιμετωπίζουμε τις καταστάσεις στη Ζωή μας - για να σταματήσουμε να ΠΟΝΟΥΜΕ και να ΥΠΟΦΕΡΟΥΜΕ …
Ο ΠΟΝΟΣ λοιπόν λειτουργά σαν ΚΙΝΗΤΡΟ , σαν ΕΡΕΘΙΣΜΑ για να μας βγάλει από τα «ΒΟΛΕΜΑΤΑ» μας ( όλα αυτά που «πιστεύουμε» ότι ΕΙΜΑΣΤΕ και τι ΠΡΕΠΕΙ να έχουμε για να είμαστε καλά ) και τελικά να μας «αναγκάσει» ( διότι αν δεν το κάνουμε ο «ΠΟΝΟΣ» μας θα γίνετε αφόρητος ..) να κάνουμε το επόμενο βήμα στο δρόμο της «πνευματικής μας αφύπνισης».

Η όλη ΖΩΗ στη Γη θα μπορούσε να χαρακτηριστεί σαν ένα ΣΧΟΛΕΙΟ … και ανάλογα σε ποια ΤΑΞΗ ( επίπεδο πνευματικής αντίληψης που βρίσκετε ο καθένας ) «παίρνει» τα ανάλογα μαθήματα που θα τον βοηθήσουν να «αποφοίτηση» ….
Αντιλαμβάνεστε , ότι η εξήγηση και ερμηνεία που ΔΙΝΩ είναι που απλή για να γίνει όσο το δυνατό καλύτερα κατανοητή … υπάρχει μια πολύ πιο βαθιά πνευματική διδασκαλία που επεξηγεί σε μεγαλύτερο βαθμό τα πιο πάνω . Όποιος θα ήθελε να το ψάξει περισσότερο , υπάρχουν άπειρες πηγές ( βιβλία , ιντερνέτ , μαθήματα κτλ ) που θα μπορούσε να απευθυνθεί . Να είστε σίγουροι ότι , ανάλογα με το που «βρίσκεστε» ( σε ποια «τάξη» πνευματικής αντίληψης) , θα παίρνετε και τα ανάλογα μαθήματα … και φυσικά και τον ανάλογο ΠΟΝΟ για να σας βγάζει από τα εκάστοτε βολέματα σας ..

Απλά ΕΜΠΙΣΤΕΥΤΕΙΤΕ ΑΠΟΛΥΤΑ τον .. ΔΗΜΙΟΥΡΓΟ αυτού του «ΣΧΟΛΕΙΟΥ» …

Εισήγηση μου , είναι ούτε να δέχεστε αλλά ούτε και να απορρίπτετε ότι ακούγετε και ότι διαβάζετε … είναι όλα απλά « τροφή για σκέψη και προβληματισμό» .Το τι θα κάνετε ,είναι φυσικά , καθαρά επιλογή δική σας ..
Να ‘ ειστε ΠΑΝΤΑ ΚΑΛΑ … και εύχομαι να «ΠΟΝΑΤΕ» ΟΛΟ ΚΑΙ ΠΙΟ ΛΙΓΟ ( που θα σήμαινε ότι είστε κοντά στην «αφύπνιση» σας η να ευχηθώ να ΠΟΝΑΤΕ ΟΛΟ και ΠΙΟ ΠΟΛΥ ( με σκοπό να επιταχυνθεί η «αφύπνιση σας ») ??
Με Αγάπη και Εκτίμηση

Νεόφυτος