Τετάρτη 12 Ιουνίου 2013

Γιατί όλοι ΑΞΙΖΟΥΝ ΑΓΑΠΗ και ΣΕΒΑΣΜΟ ?

Κάθε πεποίθηση – καλή η κακή είναι απλά ένας «ορος» , μια « προϋπόθεση» που εμείς οι ίδιοι θέτουμε για το πώς πρέπει να «είναι » η ζωή μας … κάθε φορά που μέσα στη καθημερινότητα μας , μέσα στη ζωή μας αυτές οι προϋποθέσεις δεν «γίνονται» όπως τις έχουμε στο μυαλό μας – ΟΠΩΣ ΘΕΛΟΥΜΕ και τις ΠΕΡΙΜΕΝΟΥΜΕ - τότε ΕΧΟΥΜΕ «ΠΡΟΒΛΗΜΑ» , είμαστε αγχωμένοι ,προβληματισμένοι , θιγμένοι , θυμωμένοι και όλα τα αλλά αρνητικά συναισθήματα που νοιώθουμε …


Η συνειδητοποίηση ότι όλη μας η « ζωή» - αυτό που «ζούμε» είναι βασισμένη στο σύνολο των πεποιθήσεων μας / πιστεύω μας / προγραμματισμών μας που γίνονται οι «ΠΡΟΥΠΟΘΕΣΕΙΣ» βάση των όποιων εξαρτάτε η ευτυχία η δυστυχία στη ζωή μας είναι τεράστιας σημασίας !

Το επόμενο πράγμα που πρέπει να συνειδητοποιήσουμε είναι ότι ΔΕΝ ΕΙΜΑΣΤΕ οι ΠΡΟΥΠΟΘΕΣΕΙΣ αυτές … ΔΕΝ ΕΙΜΑΣΤΕ ΟΙ ΠΕΠΟΙΘΗΣΕΙΣ μας …οι πεποιθήσεις μας είναι απλά τα «Γ ΙΑΛΙΑ» μέσα από τα οποία ΒΛΕΠΟΥΜΕ και στη ουσία ΔΗΜΙΟΥΡΓΟΥΜΕ ΤΟΝ «ΚΟΣΜΟ» μας
Οι «έννοιες» καλό , κακό , όμορφο , άσχημο , ευτυχία , αγάπη , ευημερία , αφθονία έχουν τόσες ερμηνείες όσοι είναι οι άνθρωποι πάνω στη ΓΗ γιατί απλούστατα , ο κάθε άνθρωπος έχει το δικό του σύστημα πεποιθήσεων , φορεί το δικό του ζευγάρι «γυαλιά»! Αυτό είναι πολύ πιο ξεκάθαρο όταν συγκρίνουμε ανθρώπους και αξίες από διαφορετικές χώρες και κουλτούρες ! Ένα πολύ απλό παράδειγμα είναι το ρέψιμο .. Στη κοινωνία μας θεωρείτε μεγάλη αγένεια ..σε μερικές αραβικές χώρες όμως ,εάν σε καλέσουν για φαγητό και όταν τελειώσεις δεν ρεχτείς ..θεωρείτε μεγάλη προσβολή για τη οικοδέσποινα ..σημαίνει ότι δεν απολαυσες το φαγητό σου ενώ στις Ινδίες και άλλες ανατολικές χώρες ο ρέψιμο δεν απασχολεί κανένα γιατί απλούστατα θεωρείτε ένας φυσιολογικός ήχος του σώματος …


Άρα αν θέλουμε να αλλάξει κάτι στη Ζωή μας θα πρέπει να αλλάξουμε τις πεποιθήσεις που προκαλούν «προβλήματα» στη ζωή μας. Όταν αποφασίσουμε να αλλάξουμε μια αρνητική πεποίθηση , μια «προϋπόθεση» , είναι σημαντικό να είμαστε προσεκτικοί με τι την αλλάζουμε .. δηλαδή να μη καταργήσουμε μια «προϋπόθεση» και να βάλουμε στη θέση της μια άλλη «προϋπόθεση» . Ξεκαθαρίζοντας τι πραγματικά θέλουμε και γιατί το θέλουμε και μειώνοντας συνεχώς τις «προϋποθέσεις» πάνω στις οποίες βασίζετε η ευτυχία μας τόσο περισσότερο θα είμαστε σε αυτή την κατάσταση .. με πιο απλά λόγια όσα λιγότερα «πρέπει» , «ορούς» και «θέλω» έχουμε τόσο πιο ευτυχισμένοι θα είμαστε μέσα στη ζωή μας !

Π.Χ εάν έχω τη «προϋπόθεση / πεποίθηση» ότι για να είμαι καλά / ευτυχισμένος πρέπει να έχω πολλά λεφτά -

- Θα ήταν καλά πρώτα – πρώτα να ξεκαθαρίσω ΠΟΣΑ λεφτά θα με έκαναν «ευτυχισμένο» ?
 1000 , 10000 , 1000000 ευρω?

Μετά θα ήταν πολύ σημαντικό να ξεκαθαρίσω ΤΙ ΠΡΑΓΜΑΤΙΚΑ ΘΑ ΜΟΥ ΠΡΟΣΦΕΡΑΝ ΤΑ ΛΕΦΤΑ … με απλά λόγια . τι στη ουσία λέμε στο εαυτό μας με τη «προϋπόθεση» αυτή ?
"Ότι αμα έχω αυτά τα λεφτά θα ΕΙΜΑΙ ΑΣΦΑΛΗΣ , θα ΑΞΙΖΩ , θα ΕΙΜΑΙ ΚΑΛΟΣ , θα έχω ΕΠΙΤΥΧΕΙ ….."

Τι γίνετε όμως ΑΜΑ ΔΕΝ ΤΑ ΕΧΕΙΣ , τι σημαίνει , τι «ΝΟΙΟΘΕΙΣ» ?

Ότι ΚΙΝΔΙΝΕΥΕΙΣ , ότι ΔΕΝ αξίζεις, ότι ΔΕΝ είσαι κάλος , ότι ΔΕΝ έχεις επιτύχει ???
Και ποιος το ορίζει αυτό ??? Ποσό «αλήθεια» είναι αυτή η «προϋπόθεση» ?

Άρα εάν είμαι δυστυχισμένος που δεν έχω λεφτά , ο σωστός ο τρόπος να το αντιμετωπίσω – με βάση τα πιο πάνω , ότι δηλαδή οι πεποιθήσεις μας είναι απλά «οροι» και «προϋποθέσεις» που εμείς βάζουμε , το πρώτο πράγμα θα ήταν να διερωτηθώ και να αμφισβητήσω τις ΠΡΟΥΠΟΘΕΣΙΕΣ αυτές ! Δηλαδή με αλλά λόγια θα ρωτούσα τον εαυτό μου - Μπορει πραγματικά τα ποσά λεφτά έχω η οι καταστάσεις στη ζωή μου η οι άλλοι άνθρωποι να ΟΡΙΣΟΥΝ ΕΑΝ ΕΓΩ ΑΞΙΖΩ Η ΟΧΙ , ΕΑΝ ΕΙΜΑΙ ΚΑΛΟΣ Η ΟΧΙ ΚΑΙ ΠΟΣΟ ??

Εάν πίστευες ΟΤΙ ΑΥΤΟΣ ΠΟΥ ΕΙΣΑΙ ΑΞΙΖΕΙ ΑΓΑΠΗ ΚΑΙ ΣΕΒΑΣΜΟ , ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΑ ΕΑΝ ΕΧΕΙΣ Η ΔΕΝ ΕΧΕΙΣ ΤΑ ΠΙΟ ΠΑΝΩ … πως νομίζεις ότι θα ήταν η ζωή σου ?

Φυσικά , τα λεφτά κάνουν τη ζωή μας πιο εύκολη ΑΠΛΑ ΜΕ ΤΟ ΝΑ ΜΕΙΩΣΟΥΝ τις ΕΝΝΟΙΕΣ ΠΟΥ ΕΧΟΥΜΕ …αλλά δεν μπορούν να μας προσφέρουν ΠΡΑΓΜΑΤΙΚΗ ΚΑΙ ΟΥΣΙΑΤΙΚΗ ΕΥΤΥΧΙΑ ..και αυτό όλοι το βλέπουμε καθημερινά ..Πόσους πραγματικά ευτυχισμένους «πλουσίους» ξέρετε ? Είμαι σίγουρος ότι ξέρετε πολλούς με ανέσεις και μεγάλα σπίτι και ωραία αυτοκίνητα , όχι όμως χωρίς προβληματα …

Άρα « Αξίζεις» τι ? Σεβασμό , Αγάπη ? Από ποιον ? Ποιος είναι πιο «άξιος» από σένα για να κρίνει εσένα ?Εσύ είσαι ΑΞΙΟΣ να ΚΡΙΝΕΙΣ τον οποιονδήποτε ? Πάνω σε ποια βάση και ποιος σου δίδει το δικαίωμα ????
ΚΑΝΕΝΑΣ ΑΝΘΡΩΠΟΣ ΚΑΙ ΚΑΜΜΙΑ ΚΑΤΑΣΤΑΣΗ ΜΠΟΡΕΙ ΝΑ ΜΑΣ «ΔΩΣΕΙ» Η ΝΑ ΜΑΣ «ΠΑΡΕΙ» ΤΗΝ ΑΞΙΑ ΚΑΙ ΤΟΝ ΣΕΒΑΣΜΟ ΜΑΣ ,ΕΑΝ ΔΕΝ ΤΟ «ΕΠΙΤΡΕΨΟΥΜΕ» ΕΜΕΙΣ !!!

ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΑ ΕΑΝ ΤΑ «ΚΑΤΑΦΕΡΝΕΙΣ» Η ΔΕΝ ΤΑ «ΚΑΤΑΦΡΕΝΕΙΣ» , ΕΑΝ ΕΙΣΑΙ «ΕΠΙΤΥΧΙΜΕΝΟΣ» Η ΟΧΙ ΣΤΗ ΟΥΣΙΑ ΔΕΝ ΑΛΛΑΖΕΙ ΤΙΠΟΤΑ ΑΠΟΛΥΤΩΣ ΣΤΟ ΤΙ ΠΡΑΓΜΑΤΙΚΑ ΕΙΣΑΙ ΚΑΙ ΤΟ ΤΙ ΑΞΙΖΕΙΣ !!!!

Δυστυχώς σήμερα η «ΑΞΙΑ» μας ορίζετε από τους ΚΟΙΝΩΝΙΚΟΥΣ μας ΠΡΟΓΡΑΜΜΑΤΙΣΜΟΥΣ !!! Δηλαδή ΑΞΙΖΩ εάν είμαι όμορφος , εάν έχω ωραίο σώμα , εάν έχω πολλά λεφτά , εάν έχω μεγάλο σπίτι , εάν έχω ακριβό αυτοκίνητο , εάν έχω κινητό τελευταίας έκδοσης και η λίστα με τις «προϋποθέσεις» είναι ατελείωτη ! Και ξέρετε πιο είναι το χειρότερο ,? Μπορεί να έχουμε εννέα από τα δέκα και να μας λείπει το δέκατο και να είμαστε πολύ δυστυχισμένοι …

ΑΡΑ ΓΙΑΤΙ ΑΞΙΖΩ ΑΓΑΠΗ ΚΑΙ ΣΕΒΑΣΜΟ ???

Γιατί , είμαι ΟΜΟΡΦΟΣ., ΠΛΟΥΣΙΟΣ , ΠΕΤΥΧΕΜΕΝΟΣ, , ΣΕΞΥ η ΓΙΑΤΙ ΤΑ ΚΑΤΑΦΕΡΝΩ ΣΤΟ ΤΡΑΓΟΥΔΙ, ΧΟΡΟ , ΣΠΟΡ κτλ κτλ ????

Και όσοι ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ η ΔΕΝ ΤΑ ΚΑΤΑΦΕΡΝΟΥΝ ΜΕ ΤΙΠΟΤΑ , τι γίνετε ? Δεν ΑΞΙΖΟΥΝ αγάπη και σεβασμό ? Και οι πνευματικά καθυστερημένοι , οι ανάπηροι , οι άρρωστοι , δεν αξίζουν αγάπη και σεβασμό ?

Γιατί όμως ΟΛΟΙ μας ΑΞΙΖΟΥΜΕ ΑΓΑΠΗ ΚΑΙ ΣΕΒΑΣΜΟ ???? Γιατί ΚΑΝΕΝΑΣ ( ακόμη και οι εγκληματίες ) ΔΕΝ ΑΞΙΖΕΙ ΛΙΓΟΤΕΡΗ η ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΗ ΑΓΑΠΗ ΚΑΙ ΣΕΒΑΣΜΟ από τον ΟΠΟΟΙΟΝΔΗΠΟΤΕ ???

(Κάποιοι λογω των πράξεων τους , αξίζουν να τιμωρηθούν και να στερηθούν την ελευθερία τους , αλλά αξίζουν «ΣΕΒΑΣΜΟ» σαν ανθρώπινες υπάρξεις ! )

Ποιο είναι εκείνο το ‘ΠΡΑΓΜΑ’ που ΟΡΙΖΕΙ ΠΕΡΑΝ ΠΑΣΗΣ ΑΜΦΙΒΟΛΙΑΣ ΟΤΙ ΟΛΟΙ ΑΞΙΖΟΥΜΕ ΑΓΑΠΗ ΚΑΙ ΣΕΒΑΣΜΟ ?

Είναι απλό …ΕΙΜΑΣΤΕ ΟΛΟΙ «ΠΑΙΔΙΑ» , «ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΕΣ » , «ΕΚΦΡΑΣΕΙΣ» ΤΟΥ ΙΔΙΟΥ ΔΗΜΙΟΥΡΓΟΥ / ΘΕΟΥ / ΑΝΩΤΕΡΗΣ ΔΥΝΑΜΗΣ .. (ότι σημαίνει για τον καθένα αυτό )!!!
Φανταστείτε τον «ΔΗΜΙΟΥΡΓΟ» σαν μια μεγάλη ΛΑΜΠΑΔΑ ..όλοι οι άνθρωποι ( και ότι άλλο υπάρχει επάνω σε αυτή τη Γη ) είμαστε ΚΕΡΙΑ όλων των ειδών ,σχημάτων , χρωμάτων , μεγεθών και ποιοτήτων ΑΝΑΜΕΝΑ ΑΠΟ ΤΗΝ ΙΔΙΑ ΛΑΜΠΑΔΑ . ΚΑΝΕΝΑΣ ΑΝΘΡΩΠΟΣ ΕΙΝΑΙ ΚΑΛΥΤΕΡΟΣ Η ΧΕΙΡΟΤΕΡΟΣ ΑΠΟ ΚΑΝΕΝΑ ΑΛΛΟ Η ΑΞΙΖΕΙ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΗ ΑΓΑΠΗ Η ΣΕΒΑΣΜΟ ΑΠΟ ΚΑΝΕΝΑ ΑΛΛΟ … Η μονή φαινομενική ΔΙΑΦΟΡΑ που υπάρχει μεταξύ των ανθρώπων ΕΙΝΑΙ ΤΟ ΕΠΙΠΕΔΟ ΑΝΤΙΛΗΨΗΣ τους . Για να κατανοήσετε την έννοια αυτή καλύτερα απλά φανταστείτε τη ΓΗ σαν ένα Σχολειό που έχει μαθητές από την προδημοτική μέχρι και αποφοίτους πανεπιστημίου …. «ΑΞΙΖΕΙ» περισσότερο ο απόφοιτος του πανεπιστήμιου από το μωρό στη προδημοτική ?? Φυσικά ΟΧΙ ! Η μονη τους διάφορα είναι το επίπεδο ΑΝΤΙΛΗΨΗΣ τους …

Να θυμάστε …Τα ΠΑΝΤΑ ΕΙΝΑΙ «ΘΕΙΚΑ» ..ΤΑ ΠΑΝΤΑ ΕΝ ΣΟΦΙΑ ΕΠΟΙΗΣΕ …
Όλα όσα συμβαίνουν , ακόμη και τα μεγαλύτερα «κακά» είναι «ΘΕΙΚΑ» και σκοπό έχουν να μας «βοηθήσουν» στο να μεγαλώσει η «ΑΝΤΙΛΗΨΗ» μας …

Να’ σται ΠΑΝΤΑ ΚΑΛΑ !

Νεόφυτος