Τετάρτη 15 Μαΐου 2013

Ελέγχουμε εμείς τις καταστάσεις τις Ζώης μας η αυτές εμάς ?

Το γεγονός είναι όμως, ότι στη πραγματικότητα δεν καταφέρουμε να ελέγξουμε τίποτα . Αυτό που μπορούμε καταφέρνουμε είναι να «ελέγξουμε» τον εαυτό μας σε « σχέση» με αυτά τα νομίζουμε ότι «ελέγχουμε» . Π.Χ Η διαχείριση του χρόνου. Το ρολόι κτυπά συνεχώς .. δευτερόλεπτο με δευτερόλεπτο ο χρόνος περνά , ανεξάρτητα του αν κάνουμε κάτι ή όχι εμείς . Αυτό που στη ουσία κάνουμε είναι να διαχειριστούν τον εαυτό μας και τις δραστηριότητές μας, καθώς ο χρόνος περνά. Εκείνο που στην ουσία ελέγχουμε και διαχειριζόμαστε είναι τις ΕΠΙΛΟΓΕΣ μας και ΟΧΙ ΤΟΝ ΧΡΟΝΟ Το πρόβλημα στο ΠΟΣΟ ΑΞΙΟΠΟΙΟΥΜΕ ΣΩΣΤΑ τον ΧΡΟΝΟ μας , δεν βρίσκεται στο ΠΟΣΟ ΣΩΣΤΑ ΔΙΑΧΕΙΡΙΖΟΜΑΣΤΕ ΤΟΝ ΧΡΟΝΟ, αλλά ΠΟΣΟ ΚΑΛΕΣ ΕΠΙΛΟΓΕΣ κάνουμε !
Το ίδιο και με τα ΧΡΗΜΑΤΑ .Εμείς δεν «ελέγχουμε» τα χρήματα. Πέστε ότι έχετε βρει ένα χαρτοφύλακα γεμάτο χρήματα . Εάν τον βάζατε στο ερμάρι για πάντα, τι θα γινόταν . Το ποσό θα αυξανόταν η θα συρρικνωνόταν???. Αυτό που πραγματικά διαχειριζόμαστε είναι τις ΑΠΟΦΑΣΕΙΣ που παίρνουμε σε σχέση με το πώς θα ξοδέψουμε η επενδύσουμε τα χρήματα αυτά .
Εκείνο που θέλω να τονίσω είναι ότι έτσι όπως ζούμε τη ζωή μας προσπαθώντας συνεχώς να ελέγξουμε καταστάσεις και ανθρώπους για να «επιτύχουμε» , στη ΟΥΣΙΑ το μονό πράγμα που μπορούμε να ελέγξουμε και να διαχειριστούμε είναι τον ΙΔΙΟ μας τον ΕΑΥΤΟ ! Η «επιτυχία» λοιπόν – ότι σημαίνει αυτό για τον καθένα - εξαρτάτε από το ποσό καλά «διαχειρίζεται» και «ελέγχε騻 τον εαυτό του !

Πιο κάτω είναι μερικές σκέψεις στο ΠΩΣ, μπορούμε να " διαχειριστούμε" τον ΕΑΥΤΟ μας καλύτερα για να έχουμε περισσότερες πιθανότητες να «επιτύχουμε» αυτά που θέλουμε στη Ζωή μας !

Ξεκαθαρίστε τις προτεραιότητές σας – Είναι το Α και το Ω για να κάνετε σωστές ΕΠΙΛΟΓΕΣ

Ξέρετε λοιπόν ποιες είναι οι προτεραιότητές σας; Έχετε ξεκαθαρίσει τι θέλετε από τη Ζωή σας ? Έχετε καθορίσει και γράψει κάτω ξεκάθαρα τους ΣΤΟΧΟΥΣ σας ? Που θέλετε να είστε σε 5 , 10 η και 15 χρόνια από τώρα – επαγγελματικά , οικογενειακά , προσωπικά ? Έχετε αποφασίσει πως θα «ξοδεύετε» τα χρήματά σας και τον χρόνο σας ! Ποιες ΑΞΙΕΣ μέσα στη ζωή , σας αντιπροσωπεύουν ?Μόνο όταν ξέρετε και έχετε αποφασίσει για το ΤΙ ΘΕΛΕΤΕ ΣΤΗ ΖΩΗ ΣΑΣ, μπορείτε να διαχειριστείτε σωστά τον εαυτό σας! Μονό τότε θα μπορείτε κάνετε ς τις σωστές ΕΠΙΛΟΓΕΣ και να έχετε πολλές πιθανότητες να «ΕΠΙΤΥΧΕΤΕ» !

Μάθετε να λετε "όχι" - με ένα χαμόγελο στο πρόσωπό σας – σε όλους τους «ΚΛΕΦΤΕΣ» του χρόνου σας..

Εδώ είναι όπου οι περισσότεροι από εμάς αποτυγχάνουν. Όταν δεν «επιλέγουμε» να πούμε «όχι» σε εκείνα τα πράγματα που δεν είναι θέμα προτεραιότητας και ξοδεύουμε και σπαταλούμε χρόνο και χρήμα σε μη ουσιώδη πράγματα.. Όταν συμβαίνει αυτό , τα άτομα , πράγματα και καταστάσεις αυτές ΕΛΕΓΧΟΥΝ ΕΜΑΣ , αντί εμείς αυτά . ΠΧ Κάποιος μας καλεί και μας ζητάει να κάνουμε κάτι γι 'αυτόν … ( που δεν είναι θέμα σοβαρό και σημαντικό ) .. και εμείς παρόλο που δεν θέλουμε , λέμε ναι … Ξοδεύουμε άσκοπα το χρόνο μας στο τηλέφωνο μιλώντας και στέλλοντας μηνύματα … Ξεχνιoμαστε στο Ιντερνέτ με τα ε-μαιλ και το FACEBOOK και δεν ξέρω με τι άλλο με αποτέλεσμα να περνούν οι μέρες και οι εβδομάδες και εμείς ακόμη κάνουμε σημειωτο … ευχόμενοι να γίνει κάποιο θαύμα …

Προσέξετε την σωματική και πνευματική σας ΥΓΕΙΑ

Ένας πολύ σημαντικός παράγοντας που τείνουμε να αγνοούμε και ο όποιος είναι τεράστιας σημασίας είναι το επίπεδο της ΕΝΕΡΓΕΙΑΣ μας … η σωματική μας ευεξία και υγεία επηρεάζουν σε πολύ μεγάλο βαθμό τη καθαρότητα της σκέψης μας και το ποσό θα αντισταθούμε στους πειρασμούς της καθημερινότητας . ΠΧ Ένα το βραδύ βγείτε έξω , φάτε πολύ , πιέτε και μερικά ποτά και πατέ για ύπνο στις 4 το πρωί , πως θα είναι η επομένη μέρα σας??? Δεν εισηγουμε ούτε μοναχοί να γίνετε ούτε και σπιτόγατοι . Η διασκέδαση είναι πολύ σημαντικό μέρος της ζωής μας αλλά και αυτή μέσα στα «πλανά» μας !
Η σωστή διατροφή , η συχνή άσκηση , η ξεκούραση , μας βοηθούν πολύ στο να υπάρχει μια ισορροπία στη ζωή μας και ταυτόχρονα να έχουμε περισσότερη δύναμη να αντιστεκόμαστε σους πειρασμούς της καθημερινότητας

Ενα από τα μεγαλύτερα δώρα που μας έδωσε ο Θεός – και που μας ξεχωρίζει από τα ζώα - είναι η ΕΛΕΥΘΕΡΗ ΒΟΥΛΗΣΗ ,με αλλά λόγια , η δυνατότητα να επιλέγουμε. Για να ΕΠΙΛΕΞΟΥΜΕ όμως σωστά , πρέπει να ξέρουμε τι θέλουμε από τη Ζωή μας Μη αφήσετε την καθημερινότητα να ΚΑΘΟΡΙΣΕΙ τη Ζωή σας ! Διαχειριστείτε και ελέγξετε σωστά τις καταστάσεις της Ζωής σας ξεκαθαρίζοντας τις προτεραιότητές μας. Κάνοντας το αυτό να ειστε σίγουροι ότι θα βιώσετε λιγότερο προσωπικό πόνο και απογοήτευση και μεγαλύτερη ικανοποίηση και ολοκλήρωση σαν άτομα !


Να ‘ σται ΠΑΝΤΑ ΚΑΛΑ !


Νεόφυτος