Δευτέρα 4 Φεβρουαρίου 2013

Δέκα βήματα για να «ξεκαθαρίσουμε τον «δρόμο» μας μέσα στη Ζωη!

Θα ήταν ευχής έργο να υπήρχε ένα θεϊκό GPS που θα μας έδειχνε πιο μονοπάτι να ακολουθήσουμε στη ζωή μας . Ένα μονοπάτι , ξεκάθαρο , χωρίς πολλά προβλήματα και γεμάτο χαρά και ευτυχία ; Δυστυχώς, όμως , δεν υπάρχει…. Ο καθένας από εμάς πρέπει να βρει μόνος του το "χάρτη" για το μονοπάτι που θα τον οδηγήσει στην ευτυχία ... Πράγμα δύσκολο λογω του χώρου και του τρόπου που μεγαλώνουμε και τα συγχυσμένα μηνύματα και παραδείγματα που παίρνουμε από τους γονείς και την κοινωνία που ζούμε ..

Πιο κάτω παραθέτω δέκα «εργαλεία» για να σας βοηθήσω να αποκτήσετε μια πιο αντικειμενική εικόνα στο που είστε και τι να κάνετε για να βρείτε το δικό σας μονοπάτι μέσα στη ζωή ..

1. Αναλύστε τη παρούσα ζωή σας ! Που είστε δυστυχισμένος , που υπάρχει και τι έλλειψη ικανοποίησης και ποια πράγματα που κάνετε σήμερα σας προσφέρουν χαρά και ικανοποίηση . Όλα αυτά θα σας παρέχουν ενδείξεις για το τι πτυχές της ζωής σας θα πρέπει να επανεξεταστούν ή να τροποποιηθούν.

2. Όταν ήσασταν νεαροί , σαν ποιον θέλατε να γίνετε όταν θα μεγαλώνατε ; Εξερευνήστε όχι μόνο τα όνειρά σας και τους στόχους της νεανικής σας ηλικίας , αλλά και όλα όσα κάνατε που σας ευχαριστούσαν . Κάντε μια λίστα με τα πράγματα που σας άρεσε να κάνετε και να ασχολείστε Σε τι έχετε διαπρέψει στο παρελθόν; Όλα αυτά είναι μια σημαντική ένδειξη στο που βρίσκεται η ευτυχία και η χαρά στη ζωή σας

3. Κάντε μια λίστα με τα ταλέντα, τις δυνάμεις, τις δεξιότητες ή επιτεύγματα που ήδη έχετε. Καταγράψτε οποιαδήποτε και όλα τα πράγματα που είστε καλοί και νοιώθετε περήφανοι . Δεν πρέπει να σχετίζονται μονό με την εργασία σας αλλά και τα χόμπι σας !

4. Τι θα κάνατε ένα ξέρατε πέραν πάσης αμφιβολίας ότι ΔΕΝ θα ΑΠΟΤΥΧΕΤΕ ! Με ποιους τρόπους μπορείτε – αν πραγματικά θέλετε - να αλλάξετε κατεύθυνση στη ζωή σας και να κάνατε κάτι διαφορετικό φέροντας την ικανοποίηση και τη χαρά στη ζωή σας? Επιτρέψτε στον εαυτό σας να έχει πραγματικά ανοιχτό μυαλό γι 'αυτό! Έχει μεγάλη σημασία να συνειδητοποιήσετε αυτό το όνειρο που πάντα σκεφτόσασταν αλλά ποτέ δεν πιστεύατε ότι μπορείτε .. και να καταλάβετε ότι ΜΟΝΟ ΟΙ ΔΙΚΕΣ σας ΑΥΤΟ ΑΜΦΙΒΟΛΙΕΣ ΣΑΣ ΣΤΑΜΑΤΟΥΣΑΝ ΜΕΧΡΙ ΣΗΜΕΡΑ να το διεκδικήσετε !

5. Τώρα ήρθε η ώρα να συντονιστείτε στο μέλλον σας. Κάντε δύο στήλες: Στην πρώτη στήλη, γράψετε αυτά πού θα θέλατε να δείτε τον εαυτό σας να κάνει / να ασχολείται στο μέλλον (απώτεροι στόχος σας). Στη δεύτερη στήλη κάντε μια λίστα με όλες τις ενέργειες που νομίζετε ότι πρέπει να πάρετε / να κάνετε για να φτάσετε στη ολοκληρώσει των απώτερων στόχων σαςι. Τώρα διαιρέστε τις ενέργειες / βήματα αυτές σε χρονικές περιόδους. Τι θα κάνετε το επόμενο έτος, σε πέντε χρόνια ή και δέκα -αν είναι απαραίτητο- για να δημιουργήσετε το μέλλον και τη ζωή που θέλετε και ονειρεύεστε ; Αυτός είναι ο οδικός χάρτης της ζωή σας .

6. Η αλλαγές και μάλιστα τόσο σημαντικές στη ζωή μας , δεν είναι ποτέ εύκολες . Ωστόσο, εάν θέλουμε να αλλάξει κάτι στη ζωή μας , πρέπει να δουλεύουμε με τους στόχους μας επιστάμενα και συνεχόμενα – διατηρώντας και κρατώντας τους απώτερους στόχους μας συνεχώς στο μυαλό μας . Εύκολα μπορούμε να απογοητευτούμε και να επιτρέψουμε στις κακές μας συνήθεις και ρουτίνα ..κάτι που δεν θέλουμε. Για αυτό στρατολογήστε την οικογένεια και τους φίλους σας να σας βοηθήσουν όπου μπορούν να κρατήσετε ψιλά τη θέληση σας και το κίνητρο σας να επιτύχετε τους στόχους σας και να αλλάξετε την ζωή σας Αποδεχτείτε ότι θα πάρει χρόνο και σκληρή δουλεία και με όλη σας την ενεργεία για να κάνατε αυτά τα όνειρα σας πραγματικότητα !

7. Δημιουργήστε ένα βιβλίο εργασίας / ένα ημερολόγιο με όλες τις πληροφορίες και ενέργειες που κάνατε και χρειάζεστε να κάνετε για να σας καθοδηγεί και να σας υπενθυμίζει τις επόμενες σας κινήσεις και βήματα . Είναι μερικές φορές πολύ εύκολο να αποσπαστεί η προσοχή σας ή να εμπλακείτε με αλλά ασήμαντα πράγματα , τα οποία στη ουσία σας απομακρύνουν από τους στόχους σας !

8. Καθορίστε χρονοδιαγράμματα - . ορίστε ημερομηνίες για ολοκλήρωση βημάτων προς την ολοκλήρωση των στόχων σας και τηρήστε τα ευλαβικά . Μονό έτσι θα προχωρήσετε , διαφορετικα χωρίς δέσμευση θα αναβάλετε πράγματα συνεχώς με αποτέλεσμα όχι μονό την καθυστέρηση στην ολοκλήρωση των στόχων σας . Εάν αποτύχετε μια και δυο φόρες τότε ίσως απογοητευτείτε και τελικά οι στόχοι και τα όνειρα σας να μείνουν μονό γραμμένα σε μια κολλά χαρτί …

9. Για να αλλάξει κάτι , για να γίνουν τα όνειρα μας πραγματικότητα ..χρειάζεται να. αναλάβουμε δράση ! Αναλάβετε δράση τώρα ! Ξεκινήστε σήμερα με το πρώτο βήμα της λίστας αυτής … Ένα ταξίδι 1000 μιλιών ξεκινά με το πρώτο βήμα … Σταματήστε να αναβάλετε για αύριο ..γιατί όταν θα συνειδητοποιήσετε που πήγε η ζωή σας .. τότε θα είναι πολύ αργά ! Αναλάβετε δράση τώρα !

10. Προσαρμογή, Αναθεώρηση και Ευελιξία
Μπορεί να δοκιμάσουμε διάφορα πράγματα , να κάνουμε την καλύτερη προσπάθεια που μπορούμε αλλά να μην έχουμε τα αποτελέσματα που θέλουμε ! Αν μια μέθοδος δεν λειτουργεί, δοκιμάστε μια νέα προσέγγιση. Μην κολλήσετε επιμένοντας ότι υπάρχει μόνο ένας τρόπος για να γίνει κάτι- προσαρμοστείτε , αναθεωρείστε και ευέλικτα κινηθείτε μπροστά , δοκιμάζοντας νέους τρόπους και ιδέες .

Η Ζωή που ζούμε .. δεν είναι μια πρόβα του τι θα ζήσουμε ..μονό αυτή έχουμε ..κάθε στιγμή που φεύγει δεν επιστρέφει ..είναι μια ασταμάτητη κλεψύδρα .. Εκμεταλλευτείτε κάθε δευτερόλεπτο …Μην μείνετε θύμα των περιστάσεων και καταστάσεων της ζωής σας ..δημιουργήστε τις δίκες σας με τις ΕΠΙΛΟΓΕΣ σας .. δεν είστε ΘΥΜΑ αλλά ΣΥΝΔΗΜΙΟΥΡΓΟΣ !

Να σται ΠΑΝΤΑ ΚΑΛΑ !

Νεόφυτος