Τετάρτη 23 Ιανουαρίου 2013

Εμείς και τα προβλήματα μας …

Φίλοι μου ,


Μικρά και μεγάλα προβλήματα μας πιέζουν καθημερινά και μας κουράζουν ψυχικά , κάνοντας τη ζωή μας δύσκολη . Πότε έχουμε η λέμε έχω «πρόβλημα» ? Πρόβλημα έχουμε όταν κάποιος η κάποια κατάσταση δεν «συμβαίνει» η «δεν γίνετε» όπως το περιμένουμε και θέλουμε !!!
Με απλά λόγια ,ασυναίσθητα «περιμένουμε» κάθε μέρα , 24 ώρες το εικοσιτετράωρο ότι τα πάντα θα γίνονται, εξελίσσονται , συμπεριφέροντε όπως εμείς περιμένουμε για να μην έχουμε « προβλήματα» .. Ποσό εφικτό είναι αυτό ??? Είναι δυνατόν

Έχουμε , κάποια στιγμή , ΟΛΟΙ μας , «θεσει ορούς και προδιαγραφές» πως πρέπει να είναι τα ΠΑΝΤΑ ΣΤΗ ΖΩΗ μας για να ΕΙΜΑΣΤΕ ΕΜΕΙΣ ΚΑΛΑ ! Από τον καιρό , τον καφέ μας , τον γείτονα , τη κυβέρνηση μέχρι και τα άστρα .. για όλα έχουμε κάποιο «προδιαγραφή» το πώς πρέπει να είναι , διαφορετικα «έχουμε πρόβλημα» ! Και τότε αρχίζουν να μας φταίνε άνθρωποι και καταστάσεις … και αυτό θα συνεχίζετε μέχρι να μην το « αντέχουμε» άλλο ..και τότε ξεκινά το «ψάξιμο» … και αυτό έχει τα επίπεδα του ..Όσο συνεχίζουμε με το ψάξιμο τόσο περισσότερο καταλήγουμε στο συμπέρασμα ότι ο κόσμος που ζούμε είναι «δική» μας δημιουργία μέσα από τους «ορούς» και τις «προδιαγραφές» που ανάφερα πιο πάνω …

Τα πράγματα στη ζωή μας αλλάζουν δραστικά ΜΟΝΟ όταν ΑΝΑΛΑΒΟΥΜΕ την ευθύνη για το τι βιώνουμε .. … τότε παύουμε να κατηγορούμε ανθρώπους και καταστάσεις για το πώς νοιώθουμε εμείς …

Αρχίστε να βλέπετε τα προβλήματα που αντιμετωπίζετε απλά σαν μια «ένδειξη» , ένα «Indicator» ΤΟΥ ΤΡΟΠΟΥ ΠΟΥ ΣΚΕΠΤΕΣΤΕ – δηλαδή των ορών και προδιαγραφών - πιο απλά των πεποιθήσεων και προγραμματισμών μας - Αυτή η «ένδειξη» θα αλλάξει ΜΟΝΟ όταν αλλάξετε κάτι στον τρόπο που το «ερμηνεύετε» !

Ταυτόχρονα δέστε τα προβλήματα σας σαν μια μεγάλη «ΕΥΚΑΙΡΕΙΑ» που σας βοήθα να συνειδητοποιήσετε τι χρειάζεται να «αλλάξετε» από την κατάσταση αυτή ώστε να παψει να είναι « πρόβλημα»… πιστέψετε με αυτό που τελικά χρειαζόμαστε να αλλάξουμε είναι το ΣΥΣΤΗΜΑ ΠΕΠΟΙΘΗΣΕΩΝ μας που καθορίζει και τη Σχέση μας με τα «πάντα» !
Φίλοι μου , η πραγματική λύση των προβλημάτων μας βρίσκετε ΜΕΣΑ μας . Μονό όταν ΑΝΑΛΑΒΟΥΜΕ την ΕΥΘΥΝΗ για τη ΖΩΗ ΠΟΥ ΖΟΥΜΕ , μπορούμε να δούμε ΠΡΑΓΜΑΤΙΚΕΣ ΑΛΛΑΓΕΣ …

Μετά από 25 χρόνια συνεχής ενασχόλησης με θέματα αυτοεκτιμήσεις και αυτογνωσίας έχω καταλήξει στο συμπέρασμα ότι όλα τελικά καταλήγουν στη ΣΧΕΣΗ που έχουμε ΜΕ ΤΟΝ ΙΔΙΟ μας ΤΟΝ ΕΑΥΤΟ !
Δεν θα «ολοκληρωθείτε σαν προσωπικότητα» και δεν θα «βιώσετε» αυτό που όλοι ζητούμε , την ευτυχία και ηρεμία στη ζωή μας εάν πρώτα δεν ΠΙΣΤΕΨΕΤΕ και ΑΓΑΠΗΣΕΤΕ ΤΟΝ ΕΑΥΤΟΣ σας με ΟΛΑ ΣΑΣ ΤΑ ΛΑΘΗ και ΚΟΥΣΟΥΡΙΑ!
Ευλογήστε λοιπόν τα οποία «πρόβλημα» αντιμετωπίζετε γιατί απλά , εσείς τα «βάλατε» εκεί για το δικό σας το καλό …. Το κάθε πρόβλημα έρχεται με ένα « δώρο» … ΒΡΕΣΤΕ ΤΟ και το «ΠΡΟΒΛΗΜΑ» θα παψει να είναι πρόβλημα και η Ζωή σας να γίνετε καλύτερη ! !


ΝΑ ‘ ΣΤΑΙ ΠΑΝΤΑ ΚΑΛΑ!!!

Νεόφυτος Ευσταθίου