Πέμπτη 6 Δεκεμβρίου 2012

21 Δεκεμβρίου 2 0 12 -Η «Συντέλεια του Κόσμου» Η «Μια Νέα Αρχή»…

Φίλοι μου , έχουν λεχτεί και είμαι σίγουρος ότι έχετε ακούσει και διαβάσει πολλές απόψεις και σενάρια που αφορούν το περίφημο πλέον 2012 και τη σημαδιακή μέρα 21 Δεκεμβρίου 2012 ….


Έχουν μείνει πολύ λίγες μέρες μέχρι την ημερομηνία ορόσημο και προσωπική μου άποψη ότι η ημερομηνία αυτή θα έρθει και θα παρέλθει ΧΩΡΙΣ ΚΑΝΕΝΑ ΕΝΤΟΝΟ η ΞΕΧΩΡΙΣΤΟ ΓΕΓΟΝΟΣ ..θα είναι μια ακόμη συνηθισμένη μέρα στην αντίληψη των περισσότερων ανθρώπων ..
Θα ήθελα να παραθέσω την προσωπική μου άποψη μετά από αρκετή μελέτη για το όλο θέμα – που δεν παύει να είναι ακόμη μια άποψη. Είναι πολύ σημαντικό ο ΚΑΘΕΝΑΣ από εμάς να αρχίσει να αποκτά άποψη για το τι συμβαίνει γύρω του και να ΓΙΝΕΙ ΕΝΕΡΓΟΣ ΠΟΛΙΤΗΣ αυτού του ΚΟΣΜΟΥ και ιδιαίτερα της ΚΟΙΝΩΝΙΑΣ ΠΟΥ ΖΕΙ .Αυτό ίσως είναι ένα από τα ΚΥΡΟΤΕΡΑ ΜΑΘΗΜΑΤΑ της εποχής που ζούμε !Να ΑΝΑΛΑΒΟΥΜΕ ΤΗΝ ΕΥΘΥΝΗ ΜΑΣ ΓΙΑ ΤΟ ΤΙ ΣΥΜΑΒΑΙΝΕΙ ΣΤΟ ΚΟΣΜΟ ΜΑΣ! Δεν μπορουμε να συνεχίσουμε να ΕΙΜΑΣΤΕ ΠΑΘΙΤΙΚΟΙ ΠΑΡΑΤΗΡΗΤΕΣ .. ΕΙΜΑΣΤΕ – θελουμε δεν θελουμε – συνειδητά η ασυνείδητα με τις πράξεις μας η την απραξία μας ΣΥΝ – ΔΗΜΙΟΥΡΓΟΙ ΤΟΥ ΚΟΣΜΟΥ ΜΑΣ

Ζούμε στην πιο συναρπαστική περίοδο στην σύγχρονη ιστορία του πλανήτη μας ! Ποτέ άλλοτε τόσες ψυχές δεν «βρέθηκαν» μαζί στο πλανήτη μας .. είναι περίοδος « εξέλιξης» …Κινούμαστε περά από πολιτικές και κοινωνικές επαναστάσεις και αγκαλιάζουμε το ΜΟΝΟ ΕΙΔΟΣ επανάστασης που θα ΑΛΛΑΞΕΙ τον Κόσμο που ξέρουμε και ζούμε .. την ΕΠΑΝΑΣΤΑΣΗ ΤΗΣ ΣΥΝΕΙΔΗΣΗΣ και κατ επέκταση της ΣΥΝΕΙΔΗΤΟΤΗΤΑΣ

Το ΚΛΕΙΔΙ για το ΜΕΛΛΟΝ βρίσκεται στη ΦΩΝΗ ΤΟΥ ΠΝΕΥΜΑΤΟΣ που μιλεί ΜΕΣΑ ΣΤΗ ΚΑΡΔΙΑ ΜΑΣ !

Καμία πρόβλεψη δεν είναι γεγονός , ΕΚΤΟΣ ΚΑΙ ΑΝ ΤΗΝ ΚΑΝΟΥΜΕ ΓΕΓΟΝΟΣ ΜΕ ΤΙΣ ΠΕΠΟΙΘΗΣΕΙΣ και ΤΙΣ ΠΡΑΞΕΙΣ μας !Δεν μας κυβερνούν τα άστρα , τα οικονομικά η οι ιοί .Φτιάχνουμε τη ζωή μας με τις σκέψεις μας και τις επιλογές που κανουμε ! Η πιο ΟΥΣΙΑΣΤΙΚΗ ΕΠΙΛΟΓΗ που πρέπει να κανουμε αυτούς τους φαινομενικά δύσκολους καιρούς είναι να διαλέξουμε μεταξύ ΑΓΑΠΗΣ η ΦΟΒΟΥ !. Όλο αυτό το «σύστημα» που ζούμε ΤΡΕΦΕΤΑΙ από τον ΦΟΒΟ και όποτε εμείς επιλεγούμε τον ΦΟΒΟ – παίζοντας στη ουσια το παιχνίδι του «συστήματος» , το τρέφουμε , το ΜΕΓΑΛΩΝΟΥΜΕ ! Η λύση είναι μονό ΜΙΑ ! ΑΠΟΤΑΥΤΙΣΤΗΤΕ από το ΔΡΑΜΑ – όσο δύσκολο και εάν είναι – και ΕΠΙΛΕΞΕΤΕ ΤΗΝ ΑΓΑΠΗ … μη στέλλετε σκέψης φόβου , μη συντονίζεστε με τα «κακά» που μας προβάλουν .. ΣΤΕΙΛΕΤΕ ΦΩΣ ΚΑΙ ΑΓΑΠΗ .. και θα είναι η ΜΕΓΑΛΥΤΕΡΗ ΕΥΛΟΓΙΑ που μπορεί να προσφέρετε στον Κόσμο αυτή την Εποχή !

Ο «εξωτερικός» μας κόσμος δεν είναι τίποτα άλλο από την αντανάκλαση του ¨εσωτερικού» μας κόσμου ..με αλλα λόγια ότι βλέπουμε με τα μάτια μας προέρχεται από τις σκέψεις μας και τις εσωτερικές μας αντιδράσεις . Η σκέψη είναι δημιουργία ! Αν σκεφτόμαστε μισός και εκδίκηση , αυτά θα εκδηλωθούν σαν επαναστάσεις , σαν νέα όπλα , σαν καταιγίδες και σεισμοί … σκεφτείτε ότι κάθε σκέψη θύμου μας παράγει μια νέα σφαίρα …Όταν βλέπουμε ένα τρελό αγώνα εξοπλισμού , η μια οικονομική κρίση να καταστρέφει τον κόσμο , τότε βλέπουμε το ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑ της ΣΥΛΛΟΓΙΚΗΣ μας ΣΥΝΕΙΔΗΣΗΣ και πιστέψετε με , δεν πρέπει να κατηγορούμε κανένα πολιτικό , η στρατιωτικό η τραπεζίτη ..Αυτοί απλά είναι στη ουσια ΟΙ ΕΞΩΤΕΡΙΚΕΣ ΕΚΦΡΑΣΕΙΣ των ίδιων μας των σκέψεων και εσωτερικών συγκρούσεων . Αυτοί απλά ενεργούν ανάλογα με τις σκέψεις του φόβου και του ανταγωνισμού μας που εκφράζονται σε ένα κόσμο που δημιουργήσαμε ΕΜΕΙΣ και για τον οποίο ΕΙΜΑΣΤΕ ΥΠΕΥΘΥΝΟΙ ! Αυτός που τρέχει στους δρόμους βρίζοντας εκείνους που πολεμανε η φταίνε για την οικονομική κρίση , στέλλει ένα σύνολο δονήσεων που φέρνουν μονό περισσότερο πόλεμο και μεγαλύτερη οικονομική κρίση ….
Η «νέα» εποχή μας ζητά γεμίσουμε το νου μας και την κάρδια μας με ιδέες και συναισθήματα ΑΡΜΟΝΙΑΣ , ΕΙΡΗΝΗΣ και ΑΓΑΠΗΣ ! Φίλοι μου η πραγματική αλλαγή ΞΕΚΙΝΑΕΙ ΜΕ ΤΟΝ ΕΑΥΤΟ μας ! Πριν μπορέσω να προσφέρω αγάπη και λύτρωση στους άλλους πρέπει πρώτα να προσφέρω αγάπη και λύτρωση στον εαυτό μου .!Αντί να καταργιουμε και να κατηγορώ τους πολιτικούς και το σύστημα , θα ήταν πολύ πιο αποτελεσματικό εάν πρώτα ξερίζωνα το θυμό , τη μικρότητα και τη μισαλλοδοξία από μέσα μου ! Ο καθένας μας μπορεί να ανάψει το δικό του κερί με το δικό του μοναδικό τρόπο . Μπορεί να πιστευουμε ότι η δύναμη μας είναι μικρή για να αλλάξει το πεπρωμένο του κόσμου , αλλα μονό μέσα από εμάς τους ιδίους τους ανθρώπους αλλάζει ο κόσμος . Δεν χρειάζεται να γίνουμε ο Ιησούς , η ο Γκάντι , η ο Μαντέλα για να αλλάξουμε τον κόσμο .. δεν χρειάζεται να είμαστε διάσημοι και τιμώμενοι ..χρειάζεται απλά να είμαστε μονό ο ΕΑΥΤΟΣ μας ! Το «θαύμα» είναι ότι ο καθένας μας μπορεί να ΣΩΣΕΙ τον κόσμο… ΑΝΑΛΑΜΒΑΝΟΝΤΑΣ ΤΗΝ ΕΥΘΥΝΗ ΤΩΝ ΣΚΕΨΕΩΝ ΚΑΙ ΤΩΝ ΠΡΑΞΕΩΝ ΤΟΥ ! Ας στρέψουμε λοιπόν τον εαυτό μας στα ιδανικά ΠΟΥ ΘΕΛΟΥΜΕ ΝΑ ΖΟΥΜΕ … στην Αγάπη , την Αρμονία , την Ειρήνη . Ας πιστέψουμε ότι από αυτές τις απλές και ήρεμες σκέψεις και πράξεις θα γεννηθεί ένας ΝΕΟΣ ΚΟΣΜΟΣ ΕΙΡΗΝΗΣ ΚΑΙ ΕΥΔΑΙΜΟΝΙΑΣ στη ΓΗ . Ας πιστέψουμε ο καθένας μας ξεχωριστά ότι το ΠΕΠΡΩΜΕΝΟ ΟΛΗΣ Της ΑΝΘΡΩΠΟΤΗΤΑΣ βρίσκεται ΤΑ ΧΕΡΙΑ ΜΑΣ !

Φίλοι μου ΕΧΟΥΜΕ ΤΗΝ ΤΙΜΗ ΝΑ ΖΟΥΜΕ σε αυτή την ΜΟΝΑΔΙΚΗ ΠΕΡΙΟΔΟ της ιστορίας της Ανθρωπότητας ! Πιστέψετε ότι ήρθατε στη Γη για ένα σκοπό και όταν εκπληρώσετε αυτό τον σκοπό όλη η ανθρωπότητα θα ΛΥΤΡΩΘΕΙ !

Στο βιβλίο του Ντόναλντ Γουλς , ΣΥΖΗΤΗΣΗ ΜΕ ΤΟ ΘΕΟ .. όταν ο συγγραφέας ρωτά το ΘΕΟ τι θα γίνει με την ανθρωπότητα , του απάντησε με το εξής παράδειγμα .. Φαντάσου με τον κατασκευαστη ενός ηλεκτρονικού παιχνιδιού . Σαν κατασκευαστης έχω βάλει στο Σι Ντι που θα αγοράσουν όσοι θέλουν να το παίξουν , όλες τις πιθανές κινήσεις και αποτελέσματα . Από τη στιγμή που κάποιος αγοράσει το Σι Ντι , εγώ σαν κατασκευαστής δεν έχω καμία ανάμιξη , ούτε μπορώ να επέμβω να διορθώσω η να συμβουλεύσω .. Από τι στιγμή που θα ξεκινήσει ο «παίχτης» να παίζει το παιχνίδι , είναι και ο αποκλειστικός υπεύθυνος για το «ΤΕΛΟΣ» του παιχνιδιού …. Έτσι και εμείς σας ανθρωπότητα , εχουμε την αποκλειστική ευθύνη το πώς θα τελειώσει αυτό το παιχνίδι που λέγετε ΖΩΗ ΣΤΗ ΓΗ … ΤΙΠΟΤΑ ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΠΡΟΚΑΘΟΡΙΣΜΕΝΟ ! Οι επιλογές μας και οι πράξεις μας θα καθορίσουν το που θα πάμε σαν Ανθρωπότητα ! Αυτή η περίοδος είναι η περίοδος που «ολοκληρώνετε» ένας μεγάλος κύκλος του παιχνιδιού αυτού ! .

Ήρθε η ώρα να αναλάβουμε ο καθένας της ΕΥΘΥΝΕΣ του .. και η κύρια μας ΕΥΘΥΝΗ είναι να ΕΠΙΛΕΞΟΥΜΕ ΤΗΝ ΑΓΑΠΗ αντί του ΦΟΒΟΥ ! Αν θέλεις να φέρεις την Ειρήνη και την Αγάπη στον Κόσμο , βρέστε πρώτα μέσα σου και στην κάρδια σου .. Αν θέλεις να βελτιώσεις τον Κόσμο βελτίωσε πρώτα τον εαυτό σου και ο Κόσμος όλος θα βελτιωθεί μαζί σου ! !


ΚΑΛΕΣ ΓΙΟΡΤΕΣ σε σας και στις οικογένειες σας !



Με Αγάπη και Εκτιμηση !


Νεόφυτος

ΥΠ Το πιο πάνω άρθρο είναι εμπνευσμένο από το βιβλίο του ALAN CHOEN , "Οι Δράκοι δεν ζουνε πια εδω.."