Δευτέρα 24 Σεπτεμβρίου 2012

Η Σημασία του να είμαστε ΘΕΤΙΚΟΙ μέσα στη Ζωή !!

Όταν εχουμε προβλήματα , όταν τα πράγματα γίνονται δύσκολα , μας λένε να είμαστε θετικοί, να σκεφτόμαστε θετικά και να επικεντρωνόμαστε στα καλά που υπάρχουν στη Ζωή μας .

Αλλά κανείς δεν μας λέει πώς γίνετε αυτό ….

Προσπαθούμε να είμαστε θετικοί, αλλά δεν μπορούμε.Οι αρνητικές σκέψεις κυριαρχούν στο μυαλό μας και τα πράγματα πάνε από το κακό στο χειρότερο.

Η Θετική σκέψη και η θετική αντιμετώπιση της ζωής γενικότερα ,για να έχει ουσια και πραγματικά
αποτελέσματα στη ζωή μας , πρέπει να είναι κάτι που κάνουμε και εφαρμόζουμε καθημερινά και σε κάθε περίπτωση . . Δεν μπορούμε να εφαρμόσουμε θετική σκέψη, όταν τη «χρειαζόμαστε» Δεν λειτουργούν τα πράγματα έτσι …Η εχουμε την "νοοτροπία" η δεν την εχουμε !!

Όλοι πιστευουμε και γνωρίζουμε ότι η θετική σκέψη θα μας βοηθήσει. Αλλά για να εχουμε πραγματικά ωφελεί θα πρέπει η θετική σκέψη να γίνει ΤΡΟΠΟΣ και ΣΤΑΣΗ ΖΩΗΣ ..
Τι σημαίνει ΤΡΟΠΟΣ και ΣΤΑΣΗ ΖΩΗΣ ??

Σημαίνει ότι ανεξάρτητα από τι συμβαίνει στη ζωή μας, και προπάντων όταν εχουμε πολλά προβλήματα και αναποδιές , εμείς καταφέρνουμε να τα αντιμετωπίσουμε , κρατώντας την ψυχραιμία μας , χωρίς να πνιγόμαστε σε ένα ποτήρι νερό , και χωρίς να μας φταίξουν τα πάντα και οι πάντες

Για να αποκτήσουμε αυτό το ΘΕΤΙΚΟ ΤΡΟΠΟ και αυτή τη ΣΤΑΣΗ ΖΩΗΣ , χρειάζεται να αλλάξουμε τις πεποιθησεις μας για τη Ζωή και τους ανθρώπους γενικότερα.

Μερικές από αυτές τις πεποιθησεις και σκέψεις που θα μπορούσαν να μας βοηθήσουν να αποκτήσουμε αυτή τη ΣΤΑΣΗ ΖΩΗΣ είναι οι πιο κάτω

Α) Αναγνωρίζω και δέχομαι ότι συμβάλω με τις πράξεις μου η την απραξία μου , με τις φοβίες και τις ανασφάλειες μου , με τις επιθυμίες και τα «ΠΑΘΗ» μου στο τι συμβαίνει στη Ζωή μου .. με πιο απλά λόγια ΔΕΧΟΜΑΙ ΕΥΘΥΝΗ για τη Ζωή μου !

Β) αποφεύγω να ΡΙΧΝΩ ΕΥΘΥΝΕΣ και ΝΑ ΚΑΤΗΓΟΡΩ ανθρώπους και καταστάσεις για τα «κακά» και τις «αναποδιές» της Ζωής μου

Γ) ΑΝΑΓΝΩΡΙΖΩ και ΔΕΧΟΜΑΙ ότι τα προβλήματα , οι δυσκολίες και οι αναποδιές ΕΙΝΑΙ ΑΝΑΠΟΣΠΑΣΤΟ ΜΕΡΟΣ της ΖΩΗΣ και παύω να τα ρίχνω στο Θεό η στη τύχη

Δ) Η ΠΑΡΑΓΜΑΤΙΚΗ μας «ΑΞΙΑ» είναι ΜΕΣΑ μας και όχι ποια δουλεία κάνουμε , η ποσά λεφτά εχουμε , η τι αυτοκίνητο οδηγούμε , η σε τι σπίτι μένουμε .. Όλα αυτά , ότι και όσα και αν εχουμε … ΟΛΑ ΕΔΩ ΘΑ ΜΕΙΝΟΥΝ …..

Ε) Είμαστε όλοι ΠΑΙΔΙΑ του ίδιου ΘΕΟΥ ..είμαστε όλοι «κεριά» ανάμενα από την «ιδία ΛΑΜΑΠΔΑ» …. Εκείνο που μας «χωρίζει» είναι τα καλούπια της κοινωνίας που μεγαλώσαμε ….

Ζ) Αναπτύσσουμε ένα ΒΑΘΥ ΑΙΣΘΗΜΑ ΕΥΓΝΩΜΟΣΥΝΗΣ για όλα όσα υπάρχουν στη Ζωή μας .. Αν κάθε πρωί που ξυπνούσαμε ευχαριστούσαμε το ΘΕΟ για όσα εχουμε ευλογηθεί – ξεκινώντας από τα πιο απλά και «δεδομένα» - καθαρό αέρα – νερό και ρεύμα στο σπίτι – τι ειρηνικό περιβάλλω που ζούμε- την υγεία μας , όλα τα πράγματα που εχουμε , πιστέψετε με όλη η αντιμετώπιση της Ζωής μας , θα ήταν ΠΑΡΑ ΠΟΛΥ ΔΙΑΦΟΡΕΤΙΚΗ .

Πιστεύοντας και εφαρμόζοντας τα πιο πάνω , αλλάζει η ΣΤΑΣΗ ΖΩΗΣ μας και αυτό θα φαίνετε σε όλες τις πράξεις μας , και σε όλα τα επίπεδα της Ζωής μας ….

Αξίζει πραγματικά τον κόπο, να δουλέψουμε με τα πιο πάνω μηνύματα και πεποιθησεις γιατί ΑΛΛΑΖΟΝΤΑΣ ΕΜΕΙΣ ΑΛΛΑΖΟΥΜΕ ΚΑΙ ΤΟΝ ΚΟΣΜΟ ΓΥΡΩ μας …και εάν αυτό το χρωστάμε σε μας μια φορά … διερωτώμαι πόσες φόρες το χρωστάμε στα παΐδια μας και στις μελλοντικές γενιές !

Να ΕΙΣΤΕ ΠΑΝΤΑ ΚΑΛΑ και η ΖΩΗ σας να είναι ΓΕΜΑΤΗ ΦΩΣ!!!

Νεόφυτος