Δευτέρα 9 Ιουλίου 2012

Η « ανάγκη» να προσπαθούμε συνεχώς ….

Γεια Φίλοι μου !


Είμαστε προγραμματισμενοί –οι περισσότεροι από μας- να πιστεύουμε ότι η
ζωή είναι σκληρή και ότι όσο περισσότερο το παλεύουμε , όσο περισσότερο
αγωνιζόμαστε τόσες περισσότερες πιθανότητες έχουμε να τα «καταφέρουμε» ….

Όλος αυτός ο αγώνας , όλη αυτή η προσπάθεια είναι σαν να ανεβαίνουμε στο Τρόοδος με το αυτοκίνητο μας και έχουμε το χειρόφρενο τραβηγμένο . Μπορεί και να φτάσουμε , αλλά το πιο πιθανό θα «κάψουμε» το αυτοκίνητο στο τέλος.. Εκτός του ότι θα έχουμε χάσει όλη την ομορφιά του τοπίου στη διαδρομή μέσα από την αγωνιά και την έννοια μας ένα θα φτάσουμε εκεί .

Ακούμε εμπνευσμένες ιστορίες για ανθρώπους που έχουν "παλέψει ενάντια σε όλες τις πιθανότητες" και έχουν πτυχή στη ζωή του …. Πόσο συχνά όμως ακούμε θετικά πράγματα για τους ανθρώπους που είναι επιτυχημένοι χωρίς να έχουν "παλέψει ενάντια σε όλες τις πιθανότητες" απλά γιατί το ήθελαν και το πίστεψαν …

Οι συνεχείς προσπάθεια είναι μέρος της ζωής μας . Το πρόβλημα είναι ο κοινωνικός προγραμματισμός που δηχθήκαμε ότι η «ζωή είναι δύσκολη» … και ότι πρέπει συνεχώς να προσπαθείς , να αγωνίζεσαι … διαφορικά δεν επιτυγχάνεις τίποτα …. Αυτού του είδους οι «πεποιθήσεις» και προγραμματισμοί , μας φορτώνουν άγχος και πίεση … και στη ουσία μας κάνουν τη ζωή ένα βραχνά , ένα βάσανο ….

Η ανάγκη να αγωνιζόμαστε και να προσπαθούμε συνεχώς για να πάρουμε αυτό που θέλουμε είναι μια ψευδαίσθηση, και όπως όλες οι άλλες ψευδαισθήσεις (ή υποθέσεις), από τη φύση τους μπορούν να μας κρατήσουν από το να δούμε την αλήθεια που είναι μπροστά μας.

Όταν αγωνιζόμαστε και προσπαθούμε η ακόμη καλύτερα όταν λέμε ότι έχουμε « πρόβλημα» στην ουσία τι λέμε ? Στην ουσία «λέμε» ότι ο κόσμος που ζούμε δεν είναι όπως εμείς νομίζουμε ότι πρέπει να είναι για να είμαστε εμείς καλά , δηλαδή να μην έχουμε «προβλήματα» . Είναι η μεγαλύτερη πηγή δυστυχίας στον κόσμο μας σήμερα. Αυτό συμβαίνει όταν εστιαζόμαστε σε αυτά που «δεν έχουμε» , αντί να εκτιμούμε και να αναγνωρίζουμε όλα όσα ΗΔΗ υπάρχουν στη ζωή μας .

Ζούμε σε μια εποχή με εντυπωσιακές αντιθέσεις. Υπάρχει τεράστια ευημερία για κάποιους και εξωφρενική φτώχεια για κάποιους άλλους. Έχουμε τόσα πολλά στη διάθεσή μας, αλλά συνεχίζουμε να προσπαθούμε για όλο και περισσότερα. Δεν ικανοποιούμαστε με τίποτα … είμαστε το προϊόν μιας καταναλωτικής κοινωνίας .. που όσα και να έχουμε , όσα και να αποκτήσουμε δεν θα είμαστε ΠΟΤΕ ΕΥΧΑΡΙΣΤΗΜΕΝΟΙ …..

Τι πρέπει να κάνουμε ; Θα πρέπει να αλλάξουμε τον τρόπο που «βλέπουμε» τον κόσμο μας και να δούμε την αφθονία που πραγματικά υπάρχει γύρω μας . Αφθονία είναι να ξυπνάτε με την πραγματικότητα ότι είστε ήδη το πρόσωπο που λαχταράτε να γίνετε και ότι ΗΔΗ έχετε όλα όσα χρειάζεστε σε αυτή τη στιγμή.

Η άρνηση να δούμε και να εκφράσουμε ευγνωμοσύνη για όλα όσα ήδη υπάρχουν στη ζωή μας , είναι αυτό που πραγματικά μας κάνει να αγωνιζόμαστε και να προσπαθούμε συνεχώς για όλο και περισσότερα . Εστιάζοντας σε όσα ήδη έχουμε με ΕΥΓΝΩΜΟΣΥΝΗ είναι η σκέψη που μας επιτρέπει να δημιουργήσουμε οτιδήποτε επιθυμούμε στη Ζωή μας !

Να είστε ΠΑΝΤΑ ΚΑΛΑ ! Καλό καλοκαίρι σε όλους !

Νεόφυτος