Σάββατο 7 Απριλίου 2012

Μήπως ανησυχείτε για το τι σκέφτονται οι άλλοι για σας??

Η Ελεονόρα Ρούσβελτ είπε κάποτε « Είμαι σίγουρη ότι δεν ανησυχούσατε τόσο πολύ για το τι σκέφτονται άλλοι για σας εάν αντιλαμβανόσαστε πόσο σπάνια το κάνουν ...»

Γιατί θα έπρεπε οι άνθρωποι να σκέφτονται και να ασχολούνται με σας;
Το πιο πιθανόν είναι να ενδιαφέρονται πολύ περισσότερο για αυτό που εσείς σκέφτεστε για αυτούς και όχι να ξοδέψουν χρόνο να σκεφτούν για σας!

Πάρτε μια στιγμή και ρωτήστε τον εαυτό σας την εξής ερώτηση: " Πώς θα αισθανόμουν και τι θα έκανα διαφορετικά εάν δεν με απασχολούσε ποτέ το τι σκέφτονται οι άλλοι για μένα "

Προσωπικά έκανα την ερώτηση αυτή στον εαυτό μου και ανακάλυψα μερικά πράγματα που άλλαξαν τη Ζωή μου:

•Ανακάλυψα ότι όποτε ανησυχούσα για αυτό που κάποιος μπορούσε να σκέφτεται για μένα αγχωνόμουν, πράγμα που δεν με άφηνε να είμαι ο «πραγματικός» μου εαυτός . Μόλις ανησυχούσα για την γνώμη κάποιου , προσπαθούσα να γίνω και να συμπεριφερθώ με τον τρόπο που εγώ πίστευα ότι αυτός περίμενε από μένα , απλά και μονό για να κερδίσω την έγκρισή του. Αυτό ήταν τόσο ψυχοφθόρο που ακόμα κι όταν έπαιρνα την έγκρισή του, αισθανόμουν τόσο άσχημα με τον εαυτό μου .

•Ανακάλυψα ότι έλκυα άτομα κοντά μου τα οποία με έκριναν συνεχώς - άτομα που ήταν παρόμοια με τους γονείς μου - . Τελικά συνειδητοποίησα ότι ήμουν εθισμένος στην προσπάθεια πάρω την έγκριση / την θετική γνώμη αυτών των ανθρώπων . Η συνειδητοποίηση αυτή με βοήθησε να «δω» το αδιέξοδο που βρισκόμουν και το ότι τελικά δεν είχα κανένα έλεγχο στο τι μπορεί οι άλλοι να σκεφτούν για μένα ανεξάρτητα το τι έκανα η δεν έκανα εγώ . Αυτό με βοήθησε να ψάξω ΜΕΣΑ μου και να μάθω να ΑΓΑΠΩ ΚΑΙ ΝΑ ΔΕΧΟΜΑΙ πρώτα ΕΓΩ τον Εαυτό μου

•Ανακάλυψα ότι ακόμα κι όταν έπαιρνα την έγκρισή τους, αυτό δεν ήταν αρκετό ..γιατί μπορούσα να την χάσω ανά πάσα στιγμή … με αλλά λόγια ήμουν συνεχώς στη ..πρίζα γιατί έπρεπε συνεχώς να προσπαθώ να είμαι καλός και «σωστός» για να την πάρω πάλι. .Αυτό είναι ένας πολύ εξαντλητικός τρόπος να ζει κάνεις….

•Ανακάλυψα ότι ανεξάρτητα από το πόσο σκληρά προσπαθούσα να κάνω τα πράγματα σωστά , να είμαι τέλειος και ποτέ να μην κάνω λάθη, μερικοί άνθρωποι με συμπαθούσαν και κάποιοι όχι. Έμαθα επίσης, ότι εάν ήμουν απλά ο εαυτός μου με όλα μου τα λάθη και όλα μου τα καλά πάλι μερικοί άνθρωποι συμπαθούσαν και κάποιοι όχι . Τελικά είδα ότι το να προσπαθώ τόσο σκληρά να κερδίσω την αγάπη ή η έγκριση των άλλων ήταν , έτσι απλά , χάσιμο του χρόνου και της ενέργειάς μου!

•Ανακάλυψα ότι είχα λανθασμένη αντίληψη του τι είναι αγάπη και τι έγκριση. Έμαθα ότι η αγάπη είναι αυτή που προσφέρεται ΑΠΕΡΙΟΡΙΣΤΑ και ΧΩΡΙΣ ΟΡΟΥΣ- και ότι οι άνθρωποι είτε την δίνουν ελεύθερα είτε όχι και ότι αυτό δεν ήταν κάτι που θα μπορούσα να κερδίσω ή να ελέγξω. Ίσως είμαι σε θέση να ελέγξω κάτι στο να πάρω κάποια έγκριση, αλλά όχι την Αγάπη.


• Ανακάλυψα επίσης ,ότι ενώ μπορεί να ένοιωθα καλά όταν έπαιρνα έγκριση και επιβεβαίωση , ήταν μονό για λίγο και ποτέ δεν ένοιωσα γεμάτος από αγάπη η με αυτοπεποίθηση …

•Η μεγαλύτερη μου όμως ανακάλυψη ήταν όταν έδωσα εγώ στο εαυτό μου την έγκριση, την αγάπη και την προσοχή που προσπαθούσα τόσο σκληρά να πάρω από άλλους… ΜΟΝΟ ΤΟΤΕ η Ζωή μου ΑΛΛΑΞΕ ! Έγινε πολύ ευκολότερη , με περισσότερη διασκέδαση και ΑΠΕΚΤΗΣΕ ΟΥΣΙΑ ΚΑΙ ΣΚΟΠΟ !

Είναι πραγματικά μεγάλη η ελευθερία να μη σε απασχολεί καθόλου τι μπορεί να σκέφτονται οι άλλοι για σένα ! Να είσαι ελεύθερος να εκφράσεις αυτά που πραγματικά νοιώθεις , να μπορείς να πεις ναι ή όχι σύμφωνα με αυτά που πιστεύεις, να αγαπήσεις με όλη σου την καρδιά και την ψυχή , να προσφέρεις ελεύθερα τα δώρα και τα ταλέντα σου στο κόσμο χωρίς να φοβάσαι τι θα σκεφτούν η τι θα πουν οι άλλοι, να εμπιστεύεσαι τα συναισθήματα σου και την εσωτερική σου καθοδήγησή .χωρίς να ελέγχεσαι από το φόβο μήπως κάνεις λάθος ή το φόβο της απόρριψης , να μπορείς να γελάσεις για όσο θέλεις και όσο δυνατά θέλεις και να κλάψεις όταν πονάς και υποφέρεις ..Ζήσε την μεγαλύτερη χαρά του να είσαι ελεύθερος να αγαπηθείς και να μοιραστείς την αγάπη σου με τους άλλους χωρίς να σε απασχολεί το πώς θα νοιώσουν η το τι θα σκεφτούν οι άλλοι..

Όλα τα πιο πάνω «σημαίνουν» ΑΥΤΟΣΕΒΑΣΜΟ ΚΑΙ ΑΥΤΟΕΚΤΙΜΗΣΗ , πράγματα που εφ όσον τα έχουμε τα ΕΚΦΡΖΟΥΜΕ και προς του άλλους με την όλη μας συμπεριφορά !

ΚΑΛΟ ΠΑΣΧΑ σε σας και στις οικογένειες σας!

Να ΄ ΠΑΝΤΑ ΚΑΛΑ και ΓΕΜΑΤΟΙ «ΦΩΣ» !

Νεόφυτος