Παρασκευή 10 Φεβρουαρίου 2012

Το απραγματοποίητο Όνειρο ….

Ένας άνδρας είναι στο κρεβάτι του στο τέλος της ζωής του και περίμενε να πεθάνει ...

Το μεγάλο όνειρό της Ζωής του ήρθε να πληρώσει ύστατο φόρο τιμής και να αποχαιρετίσει τον άνθρωπο που ποτέ δεν το είχε «ολοκληρώσει»…..

Καθώς μπήκε στο δωμάτιο ο άνδρας κοίταξε κάτω από τη ντροπή του.

"Γιατί δεν με διεκδίκησες , γιατί δεν με ολοκλήρωσες;" ρώτησε το όνειρο.

«Επειδή ήμουν φοβισμένος," είπε ο άντρας.

" Τι Φοβόσουν", δήλωσε το όνειρο.

«Φοβήθηκα, μήπως αποτύχω..."

" Δεν απότυχες με το να μην προσπαθήσεις να με ολοκληρώσεις ;".

"Ναι δυτυχως απέτυχα ….. πάντα πίστευα ότι υπάρχει το αύριο..."

"Ανόητε!" είπε το όνειρο "Δεν πέρασε ποτέ από το μυαλό σου ότι το μονό που "υπάρχει" είναι το σήμερα; Το μονό που πραγματικά υπάρχει είναι η στιγμή αυτή … το «ΤΩΡΑ ; Πιστεύεις ότι τώρα που ο θάνατος είναι εδώ ότι μπορείς να τον αναβάλλεις μέχρι αύριο;".

"Όχι". είπε ο άνθρωπος και ένα δάκρυ κυλάει απαλά στο μάγουλό του.

Το όνειρο μαλάκωσε κάπως ,επειδή γνώριζε ότι υπάρχουν δύο τύποι πόνου, ο πόνος της πειθαρχίας και ο πόνος της λύπης, και ο πόνος της πειθαρχίας ζυγίζει «γραμμάρια» ενώ ο πόνος της λύπης ζυγίζει «κιλά» …..

Στη συνέχεια, το όνειρο έγειρε προς τα μέρος του και σκουπίστε απαλά ένα δάκρυ από το μάγουλο του και είπε: « Χρειαζόταν μόνο να κάνεις το πρώτο βήμα και θα έκανα και εγώ το επόμενο για να συναντηθούμε …, γιατί το μόνο πράγμα που μας χώριζε ήταν η ΠΙΣΤΗ στο μυαλό σου ότι θα μπορούσες να με ολοκληρώσεις ..αλλά εσύ φοβόσουν μήπως αποτύχεις …. "
Απλά φαντάσου πόσο διαφορετική θα ήταν η Ζωή σου εάν έκανες εκείνο το πρώτο βήμα….

Ο άνδρας κοίταξε και πάλι κάτω από την ντροπή του.

Μετά είπαν αντίο και «πέθαναν» και οι δύο ...

Το ξεκάθαρο μήνυμα της ιστοριουλας αυτής είναι :

Σταματήστε πια να «αναβάλετε» για αύριο τα μεγάλα και σημαντικά «όνειρά» σας !Να θυμάστε ΠΑΝΤΑ ΟΤΙ δεν υπάρχει αύριο!!! Στο ΤΩΡΑ είναι όλη η Δύναμη και η Δημιουργικότητα της Ζωής !. Τολμήστε το βήμα προς « το άγνωστο» , βγείτε από τη «ζώνη άνεσής σας » , εμπιστευθείτε την καρδιά σας και ακολουθήστε την εσωτερική σας φωνή και αφήστε την να σας καθοδήγηση !

Κάντε ό, τι χρειάζεται για να ζήσετε αυτό που η Καρδιά σας πραγματικά λαχταρά !! Όχι άλλες δικαιολογίες ! Όχι αλλα μα και επειδή και όταν… ΤΩΡΑ είναι η στιγμή της Αλήθειας !

Να Θυμάστε πάντα , ότι αν μπορείτε να το ονειρευτείτε , αν μπορείτε να το επιθυμήσετε , όχι μόνο θα μπορείτε να το έχετε , αλλά αυτό είναι και ο προορισμός σας .


Κάντε σήμερα το πρώτο βήμα και να είστε σίγουροι ότι ο Θεός, η Φύση, το Σύμπαν, το Πεπρωμένο - ό, τι και να το ονομάζετε , θα είναι διπλά σας και θα σας βοηθήσει να προχωρήσετε ! Απλά ΚΑΝΤΕ ΤΟ ΠΡΩΤΟ ΒΗΜΑ !!

Να θυμάστε ότι υπάρχει μονό το ΤΩΡΑ …μονό το ΣΗΜΕΡΑ …

Να σται ΠΑΝΤΑ ΚΑΛΑ !

Νεόφυτος