Τρίτη 25 Ιανουαρίου 2011

Η δύναμη του "Μπορω " ...

Η δύναμη του «Μπορώ»…
-------------------------------------------------- ----------
Τι θα θέλατε να έχετε;
Τι θα θέλατε να κάνετε;
Τι θα θέλατε να είστε;


Αλήθεια , τι ; Για σκεφτείτε το λίγο …… Γιατί δεν το έχετε; Γιατί δεν το κάνετε; Γιατί δεν είστε ότι θα θέλατε ; Τι σας εμποδίζει να αποκτήσετε και γίνετε αυτό που θέλετε;

Για προβληματιστείτε λίγο .. ποιος είναι ο λογος;Τι «φταίει» ?
Προσπαθήστε να είστε «βάναυσα» ειλικρινής με τον εαυτό σας.
Μήπως ΔΕΝ το θέλετε πραγματικά αυτό;
Μερικές φορές νομίζουμε ότι θέλουμε κάτι και στη συνέχεια, όταν πρέπει πραγματικά να προσπαθήσουμε για να το έχουμε, συνειδητοποιούμε ότι τελικά δεν είναι τόσο σημαντικό για εμάς.

Τι είναι αυτό που ΠΡΑΓΜΑΤΙΚΑ σας σταματά ? Τι στέκεται στον δρόμο σας; Μήπως επειδή υπάρχει ένα μεγάλο "Δεν μπορώ" …
Για σκεφτείτε το λίγο … «Δεν μπορώ να το κάνω….» « Δεν μπορώ να το έχω….» «Δεν μπορώ να είμαι….»… και σταματάμε εκεί … και μένουμε με ένα μεγάλο γιατί ….

Το χειρότερο από όλα είναι ότι το μεγάλο «ΔΕΝ ΜΠΟΡΩ να» συνοδεύεται από πολλές δικαιολογίες όπως: δεν μπορώ γιατί δεν έχω αρκετά χρήματα, δεν έχω αρκετό χρόνο , κανένας να θα με βοηθήσει, ίσως να μην λειτουργήσει .., είμαι πολύ μεγάλος, είμαι πολύ νέος, δεν έχω αρκετή εκπαίδευση η το ανάλογο πτυχίο , δεν ξέρω πώς, δεν ξέρω ποιος, δεν ξέρω από πού να αρχίσω, δεν έχω αυτό που χρειάζεται, είναι ήδη πολύ αργά ... κτλ , κτλ …
Αυτή είναι μόνο μια μικρή λίστα που καλύπτει το ΔΕΝ ΜΠΟΡΩ μας .Εμείς οι άνθρωποι τελικά μπορεί να γίνουμε πολύ «δημιουργικοί» στο να κατασκευάζουμε δικαιολογίες που στη ουσία καλύπτουν την ΑΥΤΟ – ΑΜΦΙΒΟΛΙΑ μας τις ΑΝΑΣΦΑΛΕΙΕΣ μας και τους ΦΟΒΟΥΣ μας !

Ποιο είναι το δικό σας μεγάλο «ΔΕΝ ΜΠΟΡΩ»??

Απαντήστε τις πιο κάτω ερωτήσεις από 5 φόρες . Αφήστε τις απαντήσεις να βγαίνουν από μέσα σας ελευθέρα και χωρίς καμία σκέψη …

Δεν μπορώ να είμαι _______________γιατί / επειδή _______________
Δεν μπορώ να κάνω _______________γιατί / επειδή _______________
Δεν μπορώ να έχω _______________γιατί / επειδή _______________

Γνωρίζετε, ότι πίσω από κάθε "δεν μπορώ" είναι ένα «ΔΕΝ ΘΑ..."
Και πίσω από το, "Δεν θα" είναι ένας ΦΟΒΟΣ .. Σκεφτείτε ένα …»Δεν ΜΠΟΡΩ» δικός σας για λίγο .. Πίσω του είναι ένας φόβος ( σε σχέση με τη αποτυχία / άξια / ασφάλεια κτλ) που μπλοκάρει σας…Οι περισσότεροι από τους φόβους μας είναι ΣΤΟ ΜΥΑΛΟ μας. Το τι χρειάζεται για κάνετε για να προχωρήσετε μπροστά αντιμετωπίζοντας τους φόβους σας είναι να ΥΙΟΘΕΤΗΣΤΕ και ξεκινήστε με μια στάση, "ΜΠΟΡΩ»

- Μπορώ να το κάνω ...!!
- Μπορώ να το έχω...!!
- Μπορώ να είμαι ...!!

Παρατηρήσετε τη διαφορά στην ενέργεια;

Δοκιμάστε να πείτε , "δεν μπορώ" τέσσερις φορές.
Παρατηρήστε ότι το «Δεν μπορώ να…» έχει αρνητική , χαμηλή ενέργεια και κουβαλά μαζί του ένα συναίσθημα απελπισίας , αδυναμίας , ηττοπάθειας και παθητικότητας !

Τώρα πέστε , «ΜΠΟΡΩ.. ναι ΜΠΟΡΩ να" Πώς αισθάνεστε τώρα ?? ; Αισθάνεστε πολύ καλύτερα έτσι δεν είναι; Μήπως η λέξη "ναι," έρχεστε στο μυαλό σας όταν λέτε, «μπορώ» ? Μήπως το «Μπορώ να" σας κάνει να αισθάνεστε έντονα; Μήπως το «Μπορώ να" έχει μέσα του ΔΥΝΑΜΗ ; Ένα είναι σίγουρο – το «Μπορώ να" κουβαλά μαζί του υψηλή και θετική ενέργεια!!!

Όταν λέτε, «μπορώ», όλο το Σύμπαν συνωμοτεί μαζί σας!. Το «μπορώ» , συνεπάγεται και απαιτεί ΤΟΛΜΗ … κανείς και τίποτα δεν μπορεί να σας σταματήσει.

Η ΤΟΛΜΗ και το ΘΑΡΡΟΣ ανοίγουν το δρόμο για την αποδοχή και την ΠΙΣΤΗ στο ΕΑΥΤΟ μας και τις δυνάμεις που κρύβονται μέσα μας . "Μπορώ να το κάνω… ναι, Μπορώ να το έχω…. ναι Μπορώ να είμαι." . Έχετε παρατηρήσει ότι; Όταν λάβετε την απόφαση , δεν υπάρχει καμία αμφιβολία! Δεν υπάρχει καμία αμφισβήτηση. Δεν υπάρχουν άλλες δικαιολογίες. .

Φυσικά χρειάζεται και προσπάθεια και επίμονη και υπομονή αλλά το ΜΠΟΡΩ είναι το ΜΕΓΑΛΟ ΒΗΜΑ που θα σας βγάλει από την αδράνεια και την παθητικότητα . Το ΜΠΟΡΩ θα δημιουργήσει από μονό του τις ευκαιρείς και τις πιθανότητες και όλα τα αλλά που χρειάζονται για να ΑΛΛΑΞΗ ΟΛΗ σας Η ΖΩΗ !! .

Μπορείτε να το κάνετε ;ΠΙΣΤΕΨΕΤΕ το !!! Είναι μια απόφαση. Ναι, ΜΠΟΡΕΙΤΕ !!!!!

Νεόφυτος Ευσταθίου

Σάββατο 1 Ιανουαρίου 2011

Το 2010 έφτασε στο τέλος του .. Είσαι ευχαριστημένος με τη Ζωή σου όπως είναι σήμερα

Το 2010 έφτασε στο τέλος του .. Είσαι ευχαριστημένος με τη Ζωή σου όπως είναι σήμερα ??

Το 2010 έφτασε στο τέλος του ..ακόμη ένας χρόνος πέρασε …θα ήταν καλό έναν όλοι μας κάναμε μια μικρή ανασκόπηση το που είμαστε σε σχέση με τη Ζωή μας γενικότερα σήμερα …

Έχω όνειρα και στόχους για τη Ζωή μου ?
Είμαι ξεκάθαρος τι θέλω από τη Ζωή μου ?
Πως είναι η Υγεία μου το σώμα μου ?
Πως είναι οι Σχέσεις μου ? Οικογένεια μου , φίλοι , συνάδελφοι ..
Επαγγελματικά / καριέρα μου / Που είμαι ? Είμαι ευχαριστημένος ?
Η οικονομική μου κατάσταση είναι όπως θέλω ?
Είμαι ευχαριστημένος με την Κοινωνική μου Ζωή ? κτλ κτλ

Οι πιο κάτω ερωτήσεις ίσως σας βοηθήσουν να ξεκαθαρίσετε που βρίσκεστε σήμερα …

Νο 1- Γράψε 3 πράγματα που «λείπουν» από τη Ζωή σου σήμερα..

1.

2.

3.

Νο 2- Γράψε για τις 3 μεγαλύτερες σου επιτυχίες μέσα στο 2010!

Ακόμη και αν το 2010 ήταν δύσκολη χρονιά για σένα, οι πιθανότητες είναι ότι αν ψάξεις λίγο, θα βρεις ότι υπάρχει κάτι κάπου που να είσαι υπερήφανος.

1

2

3

Νο 3- Ανάλυσε τι «έμαθες» από την κάθε σου επιτυχία

Τώρα που έχεις εντοπίσει τις τρεις μεγαλύτερες σου επιτυχίες ,
, κάνε μια ανασκόπηση της κάθε μίας. Προσπάθησε να προσδιορίσεις τι ακριβώς έκανες , ποιο ήταν το βασικό στοιχειό / πράγμα που έπαιξε τον μεγαλύτερο λόγο στο να πετυχεις αυτό που επεδίωκες ( π.χ θέληση , αποφασιστικότητα , επίμονη , γνώση κτλ)

1

2

3

Νο- 4 - Εντόπισε τις μεγαλύτερες απογοητεύσεις σου μέσα στο 2010;

Κάνε το ίδιο , όπως πιο πάνω . Προσπάθησε να προσδιορίσεις τι ακριβώς έκανες η δεν έκανες , ποιο ήταν το βασικό στοιχειό / πράγμα που έπαιξε τον μεγαλύτερο λόγο στο να αποτύχεις …..

1

2

3

Νο 5- Ανάλυσε τι έμαθες μέσα από την κάθε αποτυχία ή απογοήτευση σου;

Δεν έχει σημασία πόσο μεγάλη είναι η επιτυχία η αποτυχία γιατί τα πάντα είναι μέσα στη ζωή και όλα μπορούν να συμβούν - όλοι κάνουμε λάθη. Η ουσία όμως σε κάθε περίπτωση να κάνεις μια μικρή ανασκόπηση το τι έγινε , τι προηγήθηκε, τι θα μπορούσες να κάνεις διαφορετικά και πώς μπορέσεις να αποφύγεις τα ιδία λάθη και στο μέλλον….

1

2

3

Νο- 6- Αναγνώρισε πώς ΑΥΤΟ – ΠΕΡΙΟΡΙΖΕΙΣ τον Εαυτό σου και πώς μπορείς να το σταματήσεις; Γράψε τους 3 βασικούς τρόπους με τους οποίους το κάνεις !


Για να βεβαιωθείς ότι δεν θα το ξανά κάνεις - θα πρέπει να φέρεις αυτές τις αυτοκαταστροφικές ενέργειες και συμπεριφορές στην επιφάνεια, να τις αποδεχτείς , να τις αντιμετωπίσεις,και το πιο σημαντικό να καθορίσεις τι πρέπει να κάνεις διαφορετικά για να μην ξανακάνεις τα ίδια λάθη .

1

2

3

Νο 7- Χρησιμοποίησε αυτές τις πληροφορίες στο προγραμματισμό και καθορισμό των Στόχων σου για το 2011.
Ποιοι είναι οι Στόχοι σου για το 2011 ? Μην αφήνεις τα πράγματα στη τύχη … πάρε τη Ζωή σου στα χεριά σου !

Οι στόχοι μου για το 2011 είναι ..

Α) Προσωπικοί (Βελτίωσης & Ανάπτυξης )
Β) Οικογενειακοί
Γ) Επαγγελματικοί / Οικονομικοί
Δ) Κοινωνικοί
Ε) Πνευματικοί
ΣΤ) Υγείας & Ευεξίας


Τα πιο κάτω 10 βήματα θα σας βοηθήσουν στην επίτευξη των Στόχων σας !
Πρώτον, Οι βασικοί σας Στόχοι για το Νέο έτος να αφορούν κάτι που σας ενδιαφέρει και είναι σημαντικό και ουσιαστικό για εσάς.

Δεύτερον, να είναι αρκετά συγκεκριμένοι με μετρήσιμα αποτελέσματα. Ασαφείς και κατά το ήμισυ διαμορφωμένοι Στόχοι είναι καταδικασμένοι για αποτυχία.

Τρίτον
, να έχετε ένα σχέδιο για την ολοκλήρωση των Στόχων σας . Πρέπει να είναι λεπτομερείς και μελετημένοι εάν θέλετε να τους πετύχετε . Να είστε ρεαλιστές με την έννοια ότι δεν θέλετε να ορίσετε ένα στόχο που είναι αδύνατο να επιτευχθεί, δεδομένου ότι αυτό θα σας οδηγήσει σε απογοήτευση και αποθάρρυνση.

Τέταρτον, Γράψετε τους Στόχους σας για το Νέο έτος κάτω και σας παρακαλώ να μην υποτιμάτε τη σημασία του να τους ΓΡΑΨΕΤΕ !
Το να τους γράψετε στη ουσία είναι το πρώτο βήμα για να κάνετε τους στόχους σας πραγματικότητα. Προσπεράστε αυτό το βήμα, και είναι εξαιρετικά απίθανο ένα καταφέρετε να κρατήστε και να πετυχετε τους Στόχους σας!!

Πέμπτον Σταματήστε την αναβλητικότητα !Ξεκινήστε από την πρώτη του νέου έτους, και στο μέτρο του δυνατού, καλλιεργείστε νέες συνήθειες και τρόπους συμπεριφοράς που θα σας φέρνουν κάθε μέρα και πιο κοντά στην επίτευξη των Στόχων σας

Έκτον, αν είναι δυνατόν, προσπαθήστε να βρείτε άτομα να συνεργαστείτε και να σας στηρίξουν στις δύσκολες στιγμές
Οι πιθανότητες επιτυχίας σας θα είναι πολύ μεγαλύτερης από ό, τι αν προσπαθήσετε να προχωρήσετε μόνοι σας !

Έβδομον, συνειδητοποιήστε ότι πρόκειται να αντιμετωπίσετε εμπόδια και δυσκολίες, και να είστε τα αντιμετωπίσετε. Μην αφήστε δυσκολίες και τα εμπόδια να γίνουν δικαιολογίες για να σταματήσετε τις προσπάθειες σας για επίτευξη των Στόχων σας !

Όγδοων, Χωρίστε τους στόχους σας σε μικρά μικρά επιτεύξιμα βήματα . Επιβραβεύστε τον εαυτό σας για κάθε σημαντικό βήμα που πετυχενετε !

Ένατο, Κάθε τόσο επανεξετάστε τους Στόχου σας και όπου είναι απαραίτητο λόγω των συνθηκών, τα αναθεωρήστε τους .Τα πάντα αλλάζουν , το ίδιο μπορούν και οι Στόχοι μας

Δέκατον, Δράση και πάλι δράση . Καλλιεργήστε τη συνήθεια της δράσης, Αυτή η συνήθεια μπορεί από μόνη της να φέρει επανάσταση στην ζωή σας.

Εύχομαι το 2011 να φέρει σε όλους προσωπική ευτυχία και ολοκλήρωση !
Νεοφυτος
** Το Σαββατο 15 Ιανουαριου 2011, οργανωνουμε 4ωρο Σεμναιριο " Καθωριζοντας και Πραγματοιοντας Στοχους" στο Ξενδ ΠΕΥΚΟΣ - Κοστος συμμτοχης 25 ευρω το ατομο