Σάββατο 27 Νοεμβρίου 2010

Οι περιοριστικές μας Πεποιθήσεις και το Υποσυνείδητο

Οι περιοριστικές μας Πεποιθήσεις και το Υποσυνείδητο

Αγαπητοί μου φίλοι !

Έχετε αναρωτηθεί ποτέ γιατί μερικοί άνθρωποι πετυχαίνουν τόσο εύκολα, ενώ άλλοι, συχνά με τις ίδιες ακριβώς συνθήκες, αποτυγχάνουν;

Οι επιτυχημένοι άνθρωποι δεν είναι πιο έξυπνοι από οποιονδήποτε άλλο .... απλά έχουν μάθει πώς να χρησιμοποιούν και να εκμεταλλεύονται τις «εσωτερικές» δυνάμεις που όλοι έχουμε ΣΥΝΕΙΔΗΤΑ για να πετυχουν αυτό θέλουν!

Το μήνυμα μου είναι ότι το ίδιο μπορούμε να κάνουμε όλοι μας εάν αντιληφτούμε το πώς «λειτουργούμε» και τι μας «σταματά» να έχουμε αυτά που θέλουμε μέσα στη Ζωή !

Βαθιά μέσα μας υπάρχει μια ατελείωτη ροή πληροφοριών, υπάρχει μια « ιδιοφυΐα» που αν αντιληφτούμε τη δύναμη της , τον τρόπο που λειτουργά και επικοινωνήσουμε σωστά μαζί της μπορούμε να αλλάξουμε τη ΖΩΗ μας .... Λέγεται το θαύμα του ΥΠΟΣΥΝΕΙΔΗΤΟΥ μυαλού μας !

Αυτή η νοημοσύνη μας δόθηκε τη στιγμή που γεννηθήκαμε. Αλλά μόνο ένας μικρός αριθμός ανθρώπων αναγνωρίζουν αυτό το ισχυρό μυστικό και πως να το χρησιμοποιούν σωστά εκμεταλλευόμενοι τις άπειρες δυνατότητες του.

Γνωρίζετε ότι 95% των «εργασιών» του μυαλού μας γίνονται από το Υποσυνείδητο μας …
Ενώ εμείς μιλάμε , γράφουμε , τρώμε , κοιμόμαστε ..σκεπτόμαστε .. η κάρδια μας κτυπά και στέλλει το αίμα σε όλο μας το σώμα .. αναπνέουμε .. χωνεύουμε … όλο μας το σώμα λειτουργά για να είμαστε εμείς καλά …

Επίσης , μπορείτε να θυμηθείτε κάποια στιγμή που οδηγούσατε και φτάσατε στον προορισμό σας, χωρίς καν να θυμάστε από πού περάσατε , σε ποια φωτά σταματήσατε , που στρίψατε κτλ κτλ Το υποσυνείδητο σας πήρε τον έλεγχο και οδήγησε το αυτοκίνητο, ενώ το συνειδητό μυαλό σας επικεντρώθηκε σε κάτι άλλο….

Στη πραγματικότητα αυτό είναι ακριβώς πώς συμβαίνει και με τη Ζωή μας ... Το υποσυνείδητο μυαλό μας έχει τον έλεγχο και μας «οδηγεί» στο « προορισμό» που πιστεύει ότι θέλουμε να πάμε στης Ζωής μας … γιατί αυτός είναι ο προορισμός του να μας προστατεύει και να «υπηρετήσει» ….

Η μεγάλη διάφορα όμως είναι ότι – εκτός από τις βασικές λειτουργίες ΕΠΙΒΙΩΣΗΣ μας που είναι καταγραμμένες στο Ντι εν ει μας - όλες τις άλλες πληροφορίες τις ΓΡΑΦΟΥΜΕ ΕΜΕΙΣ ΑΣΥΝΗΔΕΙΤΑ – ΧΩΡΙΣ ΝΑ ΤΟ ΞΕΡΟΥΜΕ - μέσα από όσα ΒΙΩΝΟΥΜΕ και ΑΝΤΙΛΑΜΒΑΝΟΜΑΣΤΕ μέσα από τις ΠΕΝΤΕ μας ΑΙΣΘΗΣΕΙΣ…

Άρα το Υποσυνείδητο μας είναι ΕΔΩ για να μας ΥΠΗΡΕΤΗΣΕΙ και είναι έτοιμο να κάνει οτιδήποτε είναι για το καλό μας !
Η ερώτηση όμως είναι – Γιατί εφ όσον είναι εδώ για να μας υπηρετήσει ,βιώνουμε τόσα προβλήματα και τόσο πόνο .? Γιατί δεν μπορούμε να αλλάξουμε η να σταματήσουμε κακές συνήθειες και σκέψεις ??
Μπορείτε να αρχίσετε να καταλαβαίνετε ότι το που είστε τώρα - δεν είναι δικό σου λάθος.Γεννιόμαστε και κανένας δεν μας ίδει το ΕΓΧΕΙΡΙΔΙΟ χρήσης του Μυαλού μας !

Αυτό που ζούμε είναι χρόνια προγραμματισμού - κατά κύριο λόγο τα πρώτα 5 ή 6 χρόνια της ζωής μας . Αυτοί οι πρώτοι «προγραμματισμοί» είναι βαθιά ριζωμένοι στο υποσυνείδητό μας. Αυτοί οι προγραμματισμοί έχουν γίνει οι θεμελιώδεις αξίες και πεποιθήσεις που διέπουν τη ζωή μας.

Αυτές οι θεμελιώδεις αξίες και πεποιθήσεις μας , στην ουσία «ελέγχουν» και καθορίζουν το πώς σκεπτόμαστε , το τι πιστεύουμε για τον εαυτό μας – το τι αξίζουμε να έχουμε , το ποσό ικανοί είμαστε , τον τρόπο με τον οποίο χειριζόμαστε τα χρήματα, το επίπεδο έκφρασης μας , τα άτομα που επιλέγουμε ως φίλους και συντρόφους ... και τους στόχους και τις φιλοδοξίες μας …

Καταλήξαμε σε αυτούς τους «προγραμματισμούς» με από τις εμπειρίες που είχαμε από τους γονείς μας , τους δασκάλους μας, τους φίλους , τα μέσα μαζικής ενημέρωσης και την Κοινωνία γενικότερα . Δυστυχώς οι περισσότεροι από τους προγραμματισμούς αυτός είναι αρνητικοί και περιοριστικοί και δημιουργούν μεγάλα πρόβλημα στη Ζωή μας

Όπως μπορείτε να καταλάβετε αυτές οι θεμελιώδεις αξίες και πεποιθήσεις μας , ΔΗΜΙΟΥΡΓΟΥΝ ΤΗ ΖΩΗ ΠΟΥ ΖΟΥΜΕ !

Η πιο σημαντική διαπίστωση που μπορούμε να κάνουμε είναι ότι στην ουσία είμαστε προγραμματισμένα ΡΟΜΠΟΤ … που αντιδρούμε στους διαφορές πεποιθήσεις που έχουμε καταχωρημένες στο υποσυνείδητο μας χωρίς πολλές φόρες να αντιλαμβανόμαστε γιατί νοιώθουμε η αντιδρούμε με το τον τρόπο που το κάνουμε …

Είμαι σίγουρος ότι πολλοί από εσάς, προσπαθήσατε και έχετε καταφέρει να αλλάξετε πράγματα και καταστάσεις στη Ζωή σας . Είμαι επίσης σίγουρος όμως ότι πεταχτέ το πεταχτέ μετά από μεγάλη , επίμονη και επίπονη προσπάθεια !

Ο βασικός λόγος της μεγάλης δυσκολίας στο να επιτύχουμε αλλαγές σε υποσυνείδητο επίπεδο είναι γιατί προσπαθούμε με τον Συνειδητό Νου να «πείσουμε» η να « περάσουμε» στο Υποσυνείδητο τις αλλαγές που θέλουμε Έχει αποδεδειχθεί επιστημονικά ότι αυτό δεν μπορεί να γίνει γιατί απλά – ακουστέ αυτό – Ο Συνειδητός Νους μπορεί να χειριστεί 2000 μπιτ ανά δευτερόλεπτο ενώ ο Υποσυνείδητος Νους 40,000,000 μπιτ να δευτερόλεπτο ..Ναι σαράντα εκατομμύρια … Μπορείτε τώρα να καταλάβετε ΓΙΑΤΙ είναι τόσο μεγάλη δυσκολία οποιασδήποτε αλλαγής θέλουμε να κάνουμε !

Το μήνυμα που θέλω να δώσω είναι ότι σήμερα, μετά από χρόνια επιστημονικών ερευνών και σε συνδυασμό με τις Πνευματικές Αλήθειες , έχουν ανακαλυφθεί τρόποι , τεχνικές και τεχνολογίες μέσω των όποιων μπορούμε να αλλάξουμε και να μεταμορφώσουμε περιοριστικές πεποιθήσεις , φοβίες , ανασφάλειες , παιδικά τραύματα , πολύ πιο γρήγορα , με πολύ καλύτερα αποτελέσματα και προ πάντων χωρίς πόνο και πολύ προσπάθεια

Μερικές από τις τεχνικές αυτές είναι

Νευρογλωσσικος Προγραμματισμός ( NLP )
Ύπνωση
Τεχνικές Ενεργειακής Ψυχολογίας ( ΕΦΤ , ΤΑΤ . ΜΠ.ΕΦ.ΕΣ.ΕΣ )( EFT / TAT / BSSF )
Ψυχολογική Κινησιολογία (PSYCH – K )
Θήτα – Χειλινγκ ( THETA HEALING)
Σεντονα ( SENTONA )
STR
Χο’ Οπονο Πονο ( H’OPONO PONO )
Και πολλες άλλες …

Πληροφοριες για τις τεχνικες αυτές μπορω να σας δωσω εγω η μπορειτε να τις ψαξετε και το Ιντρενετ !

Ειμαι στη διαθεση σας για οποια αλλη πληροφορια μπορει να θελετε !

Να ‘ ΣΤΑΙ ΠΑΝΤΑ ΚΑΛΑ !!!

Νεόφυτος