Πέμπτη 21 Οκτωβρίου 2010

Η Ζωη σου ειναι στα δικα σου χερια...

Η ζωή η σου είναι στα δικά σου Χεριά…

Θα ήθελα να ξεκινήσω με μια ερώτηση που θέλω να απαντήσεις: Σκοπεύεις να αφήσεις όλα όσα σε έχουν βασανίσει μέχρι τώρα - πόνος, αποτυχία, μίσος, αδικία να καθορίσουν το μέλλον σου;
Θα μείνεις ΑΔΡΑΝΗΣ , ένας απλός παρατηρητής της Ζωής σου Ή θα αποφασίσεις να γράψεις τη δική σας μοίρα!
Θυμήσου , σήμερα ΕΧΕΙΣ ΤΗΝ ΕΠΙΛΟΓΗ να κάνεις την σημερινή μέρα να είναι η πρώτη ημέρα για το υπόλοιπο της Ζωής σου.
Αυτό που θα αποφασίσεις σήμερα και μπορεί να αλλάξει τα πάντα.

Τίποτα από ότι σου έχει συμβεί στο παρελθόν, μπορεί να καθορίσει το μέλλον σου έκτος αν αυτό αποφασίσεις Εσύ . Σήμερα έχεις την δυνατότητα να κάνεις την ΕΠΙΛΟΓΗ για να πάρεις τον έλεγχο της Ζωής σου , να αλλάξεις τα πάντα προς το καλύτερο, να συγχωρήσεις και να κάνεις ένα καινούργιο ξεκίνημα για μια καινούρια ζωή; Έχεις επίσης τη δυνατότητα να αφήσεις τα πράγμα όπως είναι και όλους τους ανθρώπους γύρω σου να καθορίσουν το υπόλοιπο της Ζωής σου, όπως έχουν κάνει μέχρι σήμερα ; Η επιλογή είναι ΔΙΚΗ ΣΟΥ. Και υπάρχει πάντα η ΕΠΙΛΟΓΗ!

Η Helen Keller είπε κάποτε: "Η ζωή είναι είτε μια μεγάλη περιπέτεια η τίποτα!" Ξέρατε , γεννήθηκε κωφή και τυφλή; Σκέψου το αυτό. Είναι επίσης η πρώτο κωφό –τυφλό άτομα που έχει αποφοιτήσει από ένα κολλέγιο. Έγινε μεγάλη συγγραφέας, ήταν πολυταξιδεμένη και αγωνίστηκε ενάντια στον πόλεμο. Έχει αγωνιστεί για την ψήφο των γυναικών, τα δικαιώματα των εργαζομένων και ενάντια σε πολέμους, όπως και πολλές άλλες προοδευτικές ιδέες .Απλά σκέψου ….

Εσύ τι θα έκανες αν έχεες γεννηθεί κωφός και τυφλός; Θα είχες το κουράγιο να πολεμήσεις για τον εαυτό σου η θα έκλαιγες τη μοίρα σου ;
Εσύ ζεις τι Ζωή σου με τόσα «καλά» τα οποία όμως θεωρείς δεδομένα ...

Η ζωή μας καθορίζετε από τις επιλογές μας και οι επιλογές μας καθορίζουν ποιοι είμαστε . οι επιλογές που κάνουμε τελικά γράφουν και δημιουργούν το πεπρωμένο μας

Ξέρω ότι τίποτα δεν μπορεί να «εξαφανίσει» το κακό, τον πόνο, τις απογοητεύσεις ... αλλά ξέρω επίσης ότι αν θέλεις να θεραπεύσεις όλα αυτά, αν θέλεις να συγχωρήσεις, αν θέλεις πραγματικά να αλλάξεις, αν θέλεις επιτέλους να πάρεις τον έλεγχο της δικής σου Ζωής,, δεν υπάρχει τίποτα στο παρελθόν σου που μπορεί να σε σταματήσει….

Εκμεταλλεύσου αυτή την ευκαιρία πραγματικά να εξετάσεις όλα τα θετικά πράγματα που έχεις στη ζωή σου που τόσοι άλλοι άνθρωποι δεν έχουν . Πες ένα μεγάλο ευχαριστώ για όλα αυτά. Να είσαι ευγνώμων που στη ζωή, σου μπορείς να περπατήσεις να βλέπεις, να ακούς, να έχεις έναν έξυπνο μυαλό, που ζεις σε μια ελεύθερη χώρα, που έχεις αρκετά τρόφιμα για να φας και εσύ και η οικογένεια σου , που έχεις αρκετά χρήματα για να καλύψεις όλες σου τις βασικές ανάγκες , που έχεις επαρκή εκπαίδευση … όλα αυτά σε φέρουν σε καλύτερη θέση από σχεδόν το 75% του πληθυσμού όλου του κόσμου σήμερα.

Το αν αυτό που βιώνεις σήμερα δεν σου αρέσει, έχεις όλα τα συστατικά, όλα τα μέσα , όλη τη βοήθεια, το σύνολο των πόρων για να λάβεις τα μέτρα και τις αποφάσεις για να αλλάξεις την Ζωή σου … η επιλογή είναι δική σου ... Τελικά πάντα είχες επιλογές στη ζωή σου … κάνε σήμερα αυτές τις επιλογές που θα αλλάξουν τη Ζωή σου για τα πάντα.

Να είσαι ΠΑΝΤΑ ευγνωμόνων για όλα όσα έχεις και όσα συνέβηκαν στη Ζωή σου μέχρι σήμερα γιατί όλο αυτό το κακό , όλος αυτός ο πόνος στη ζωή σου μέχρι σήμερα ήταν για να σε «προετοιμάσει» να σε φέρει στο σημείο να μην θέλεις να μείνεις εκεί που ήσουν μέχρι σήμερα και να θέλεις να ΑΛΛΑΞΕΙΣ κάτι στη Ζωή σου .. Είτε το πιστεύεις είτε όχι, αυτή είναι η πραγματικότητα της Ζωής … Η «φύση» του ανθρώπου είναι να προσκολλάτε σε αυτά που έχει αλλά αυτό είναι ενάντια στο λόγο ύπαρξης του στη Γη που είναι η συνεχής εξέλιξη … άρα μετάτρεψε όλα όσα μέχρι σήμερα σε βασάνισαν και σε ταλαιπώρησαν σε μια μεγάλη ευκαιρεί που θα σου δώσει το κίνητρο να αλλάξεις επιτέλους τη Ζωή σου …ΠΑΨΕ να είσαι το ΘΥΜΑ και ΑΝΑΛΑΒΕ ΤΗ ΖΩΗ ΣΟΥ ΣΤΑ ΔΙΚΑ ΣΟΥ ΧΕΡΙΑ ….

Πάρε την απόφαση ΝΑ ΑΛΛΑΞΕΙΣ τη Ζωή σου ΣΗΜΕΡΑ και μετά δίδαξε με το παράδειγμα σου και άλλους ανθρώπους να κάνουν το ίδιο !!! Και να θυμάσαι πάντα ότι ΤΙΠΟΤΑ από όσα έχουν συμβεί μέχρι σήμερα στη ζωή σας δεν ήταν ΤΥΧΑΙΟ… όλα έχουν ένα σκοπό…