Κυριακή 15 Αυγούστου 2010

Αναλαβετε την ευθυνη για την Ζωη σας !

Αναλάβετε ευθύνη για την Ζωή σας !Από τον τρόπο που οι περισσότεροι άνθρωποι ζουν, δεν θα μπορούσε κάποιος ποτέ να μαντέψει ότι οι άνθρωποι είναι όντα με ελεύθερη βούληση. Η επανάληψη μπορεί να είναι μια επιλογή, αλλά συχνά δεν είναι. Ο αθλητής ή πιανίστας που ασκεί την ίδια ρουτίνα μέρα με τη μέρα, χρόνο με το χρόνο, έχει τα μάτια του σε ένα στόχο. Η ατέλειωτη επανάληψη είναι μια συνειδητή επιλογή για την επιδίωξη ενός ονείρου ζωής. Αλλά τι γίνεται με τους περισσότερους ανθρώπους Παρατηρήστε τι κάνουν καθημερινά ξεκινώντας από τον καφέ και τον τσιγάρο μόλις ξυπνήσουν , το ποτό μετά τη δουλειά, την τηλεόραση μόλις γυρίσουν σπίτι , το παιχνίδι ποδοσφαίρου κάθε Σαββατοκύριακο και τόσα αλλά πράγματα που κάνουν καθημερινά απλά από συνηθεία . Αλήθεια - πόσοι από αυτούς τους ανθρώπους ακόλουθουν συνειδητά – σαν μια καθημερινή επαναλαμβανομένη ρουτίνα - το όνειρό τους, πόσοι ενδιαφέρονται για το σώμα ,πνεύμα τους και την υγεία τους γενικότερα , και πόσοι είναι «ρομπότ» έτοιμοι να πεθάνουν από συνήθεια και πλήξη;

Μπορείτε επιτέλους να αναλάβετε τη «ευθύνη» για τη δική σας ζωή - σήμερα. Εδώ είναι 9 τρόποι για να ξεκινήσετε:

1.Πρωτα από όλα Πιστέψτε στον εαυτό σας.
Μια καθημερινή επιβεβαίωση μπορεί να φαίνεται να είναι μια ανόητη ιδέα, αλλά δοκιμάστε το και θα εκπλαγείτε από τα αποτελέσματα . Γράψτε τη δική σας επιβεβαίωση για τις ικανότητές σας, την άξια σας , τη πιστή στον εαυτό σας και επαναλάβετε την κάθε μέρα . Γράψετε την 20 φόρες κάθε πρωί .. επαναλάβετε την σαν οδηγάτε , σαν πλένετε τα δόντια σας …. Ξεκινήστε με τα ακόλουθα, και τροποποιήστε τα μέχρι να εκφράζουν πλήρως τις δεσμεύσεις, τις πεποιθήσεις και τις προθέσεις σας . Βρέστε και δουλέψετε με τις δίκες σας επιβεβαιώσεις

Παίρνω την ευθύνη για τη ζωή μου.
Κάθε μέρα και με κάθε τρόπο η ζωή μου γίνετε καλύτερη
Μπορώ να καταφέρω τα –ΠΑΝΤΑ
Αξίζω την ΑΓΑΠΗ γιατί ΕΙΜΑΙ ΑΓΑΠΗ

2. Κάντε ειρήνη με το παρελθόν σας.
Σύμφωνα με τα λόγια του Γουίλιαμ Σαίξπηρ, «Ότι έγινε, έγινε." Δεν μπορείτε να αλλάξετε το παρελθόν. Δεν μπορείτε να αναιρέσετε οποιεσδήποτε ενέργειες κάνετε είτε παραλείψετε να κάνετε. Μια πολύ καλή τεχνική για τη θεραπεία του παρελθόντος είναι η ικανότητα να βλέπεις το ίδιο σου το παρελθόν σαν ένα βιβλίο ιστορίας - μια ενδιαφέρουσα, αλλά συναισθηματικά ουδέτερη ιστορία .. Μαθαίνεις να αποδέχεσαι , να συγχωρείς και να προχωρείς μπροστά… μαθαίνοντας τα μαθήματα καθοδόν .

3. Βλέπετε την κάθε μέρα ως μια νέα αρχή.
Μην αφήνετε το παρελθόν σας να καταστρέφει το μέλλον σας. Ας υποθέσουμε ότι έχετε κερδίσει το λαχείο χθες. Θα σήμαινε ότι θα κερδίσει το λαχείο σας και πάλι αύριο; Συνήθως, είμαστε αρκετά ρεαλιστές για μη προσδοκούμε ότι η καλή μας τύχη θα συνεχίσει και θα κερδίζει το λαχείο μας κάθε εβδομάδα. Όταν όμως μας χτυπήσει μια περίοδος κακής τύχης , έχουμε την τάση να πιστεύουμε ότι αυτή η ατυχία είναι η μοίρα μας και ότι ποτέ δεν θα γίνουν τα πράγματα καλύτερα. Κάθε μέρα είναι και μια καινούργια αρχή !Για τα ΠΑΝΤΑ έχουμε επιλογή – ναι μπορεί να είναι δύσκολες οι επιλογές που μπορεί να έχουμε και , μπορεί να χρειάζεται πολύ προσπάθεια .. ΑΛΛΑ μπορούμε να κάνουμε κάτι .. όταν έχουμε επιλογή δεν ακινητοποιούμαστε !

4. Να αναζητήσουμε το καλύτερο στους ανθρώπους.
Ο καθένας έχει τα θετικά και τα αρνητικά του .Ας επιλέξουμε να δούμε τα καλά στους ανθρώπους και να προσπαθήσουμε να αποβάλουμε την αρνητικότητα . Ο καθένας έχει ένα μάθημα να μας διδάξει. Ο πιο ευτυχισμένος από εμάς είναι αυτός που δεν έχει εχθρούς….

5. Κάντε μια λίστα ευγνωμοσύνης, και να την αναθεωρείτε συχνά. Δεν είναι όλα στη ζωή μας όπως θα τα θέλαμε , αλλά ταυτόχρονα υπάρχουν πολλά για τα οποία πρέπει να νοιώθουμε ευγνωμοσύνη . Πάρα πολύ συχνά επικεντρωνόμαστε στις αρνητικές καταστάσεις που υπάρχουν στη ζωή μας και «ξεχνούμε» τις μεγάλες ευλογίες μας - την υγεία, τους φίλους, την οικογένεια, την ομορφιά, τη φύση, το σώμα μας, το μυαλό μας, το Πνεύμα, την ίδια τη ζωή. Ίσως έχετε αρθρίτιδα ή μόλις σας έχει εγκαταλείψει ο σύζυγός σας, . Ναι, αυτά είναι μεγάλα αρνητικά γεγονότα στη ζωή κάποιου , αλλά η λίστα με τις ευλογίες που υπάρχουν στη ζωή όλων μας είναι κατά πολύ μεγαλύτερη από οποιοδήποτε λίστα με τα προβλήματα μας .

6. Σχεδιάστε μέλλον σας.
Όλα ξεκινούν από τις σκέψεις μας για αυτό οραματιστείτε ότι στο μέλλον θα έχετε ότι επιθυμείτε Κάντε αυτό το όραμα, τόσο πραγματικό ώστε να μπορείτε να το «δοκιμάσετε» και να το «μυρίσετε» ! Κάντε το σαν τρισδιάστατη έγχρωμη εικόνα κίνησης με ήχο . -. Αυτός είναι ο στόχος σας - ο προορισμός σας. Ποτέ μην τον ξεχνάτε - . Αν αυτό το κάνετε κάθε μέρα – να «βλέπετε» , να «οραματίζεστε» να είστε σίγουροι ότι κάποια στιγμή θα το έλκετε στη ζωή σας !.

7. Είτε μάθετε πώς να απολαύανετε τη δουλεία σας η αυτό που κάνετε , ή κάντε κάτι άλλο που σας αρέσει και σας ευχαριστεί . Κάντε μια λίστα με το τι σας αρέσει και τι δεν σας αρέσει στη δουλειά σας. Ίσως να απολαύανετε τους πελάτες και τους συναδέλφους σας, αλλά να βρίσκετε το αφεντικό σας ενοχλητικό. Όποια και αν είναι τα ενδιαφέροντά σας, υπάρχει ένας τρόπος για να κάνετε κάτι που να το απολαμβάνετε, να κάνετε τη διαφορά στον κόσμο, και να πληρώνεστε την ίδια στιγμή. Κάντε μια λίστα με όλα τα ενδιαφέροντα και τις ικανότητές σας, και τις μεγάλες ιδέες και τα όνειρα που έχετε . Μην αφήνετε κανέναν και τίποτα να περιορίσει τη σκέψη σας και να σας αποτρέψει από το να κυνηγήσετε τον στόχο σας.

8. Απολαύστε ό, τι κι αν κάνετε, ή να μην το κάνετε. Ναι, μπορεί να μη σας αρέσει που πληρώνετε φόρο εισοδήματος η να σταματάτε στα κόκκινα φωτά αλλά αυτό που αναφέρεται εδώ αφόρα εκείνα τα πράγματα που κάνετε απλώς από συνήθεια ή για να αποφύγετε την αμηχανία. Απολαύστε το πάρτι , ή μην αποδεχθείτε την πρόσκληση. Γίνετε εθελοντής γιατί πραγματικά το θέλετε και όχι γιατί θα δείχνετε στους φίλους σας ότι ενδιαφέρεστε . Κάνουμε ανακύκλωση γιατί αντιλαμβανόμαστε την σημασία της και όχι γιατί το κάνουν και κάποιοι φίλοι μας … . Τα πάντα στη ζωή είναι μια επιλογή - με σοφές επιλογές μπορούμε να μεγιστοποιήσουμε την ευτυχία μας.

9. Νιώστε την Ενότητα με το Πνεύμα και όλη τη δημιουργία. Δεν είστε ποτέ μόνοι. Μια Υψηλότερη δύναμή , ότι κι αν σημαίνει αυτό για εσάς, είναι πάντα παρούσα στη ζωή μας - ποτέ μην διστάσετε να ζητήσετε καθοδήγηση και ευλογία. Να θυμάστε ότι το Πνεύμα γνωρίζει καλύτερα από σένα τι είναι καλύτερο για εσάς, ακόμη και ένα βιώνετε δυσκολίες και αναποδιές στη ζωή σας ..υπάρχει λόγος ..υπάρχει σκοπός ..τίποτα δεν ΕΙΝΑΙ ΤΥΧΑΙΟ.. Όποιες και αν είναι οι περιστάσεις στη Ζωή σας .. εμπιστευτείτε την Αγάπη αυτής της Υψηλότερης δύναμης η οποία ενώνει τα πάντα και δημιουργεί τα ΠΑΝΤΑ!

Νεόφυτος Ευσταθίου
Σύμβουλος Σχέσεων & Προσωπικής Ανάπτυξης