Τρίτη 22 Ιουνίου 2010

Τι μας "χρωσταει " η Ζωη ...

Τι μας «χρεωστάει» η Ζωή ?

Ένα από τα προβλήματα που βλέπω στον Κόσμο σήμερα είναι η παρανόηση που έχουν πολλοί άνθρωποι ότι ΖΩΗ τους «χρωστάει» κάτι.

Η ΖΩΗ ΔΕΝ μας χρωστάει ΤΙΠΟΤΑ !!!.

Δεν μας « χρεωστάει» Πλούτο….

Δεν μας « χρεωστάει» Υγεία….

Δεν μας « χρεωστάει» Ευτυχία….

Ναι, μπορει να μας ΑΞΙΖΕΙ , μπορει να ΔΙΚΑΙΟΥΜΑΣΤΕ και χιλια μπορει ... να είμαστε πλούσιοι, υγιείς και επιτυχημένοι.

... αλλά ΔΕΝ μας «χρωστάει» τίποτα!!!

Στην πραγματικότητα Ο Κοσμος που ζουμε ειναι ενας Κοσμος ΑΦΘΟΝΙΑΣ καιη ΖΩΗ μπορεί να δώσει την ΑΦΘΟΝΙΑ αυτη στη ζωή μας ανεξαρτήτως φυλής, χρώματος ή θρησκείας.

Η Ζωή μας , η ζωή που ζούμε είναι αυτή που εμείς δημιουργούμε με τις επιλογές μας , τις πράξεις μας τις παραλήψεις μας … ΣΥΝΗΔΕΙΤΑ η ΑΣΥΝΗΔΕΙΤΑ !

Αυτό που οι περισσότεροι άνθρωποι δεν συνειδητοποιούν είναι ότι όλη η επιτυχία
τύπου Oprah Winfreys , Antony Robbins και όλων των πολύ επιτυχημένων ανθρώπων του κόσμου δεν θα λειτουργήσει ποτέ για μας μέχρι να αποφασίσουμε να ΑΝΑΛΑΒΟΥΜΕ ΤΗΝ ΠΛΗΡΗ ΕΥΘΥΝΗ ΓΙΑ ΤΟ ΤΙ ΣΥΜΒΑΙΝΕΙ ΣΤΗ ΖΩΗ Μας

Μόλις μάθουμε να αναλαβανουμε τον έλεγχο / την ευθύνη του δικού μας Κόσμου , της δικής μας Ζωής ... μέχρι να γίνουμε «πλοίαρχοι» του εαυτό μας ... μόνο τότε θα μπορέσουμε να αρχίσουμε να βλέπουμε εκπληκτικά αποτελέσματα στη ζωή μας .. μονό τότε θα ΑΛΛΑΞΗ Η ΖΩΗ μας!

Είμαι σίγουρος ότι για όλους μας υπάρχουν τομείς της ζωής μας που θα θέλαμε να βελτιωθούν …

Ίσως να δημιουργήσουμε και να έχουμε περισσότερα χρήματα ή μια καλύτερη
επαγγελματική κατάσταση και εργασία ….;

Ίσως καλύτερες σχέσεις …..ίσως περισσότερη δύναμη, ίσως περισσότερη αγάπη …

Αποφασιστικότητα και πίστη είναι τα σημεία εκκίνησης της επιτυχίας.

Εκείνο που κρατά πίσω τους περισσότερους ανθρώπους από το να έχουν μεγαλύτερη επιτυχία και ευτυχία στη ζωή τους είναι οι πεποιθήσεις τους , τα πιστεύω τους και πολύ περισσότερο οι πεποιθήσεις που έχουν θαφτεί στο υποσυνείδητό τους … και τις οποίες οι περισσότεροι ούτε καν παραδέχονται ότι μπορεί να τις έχουν ..γι αυτό τις λέμε υποσυνειδητες πεποιθήσεις και είναι αυτές που «σαμποτάρουν» πολλές από τις προσπαθείς μας ..

Π.χ. κάποιος θέλει να δημιουργήσει μια σωστή σχέση , αλλά η υποσυνείδητη του πεποίθηση είναι ότι « οι σχέσεις πονούν» η « οι σχέσεις σου στερούν την ελευθερία σου» η « αν μπω σε σχέση μπορεί να με εγκαταλείψει»…. Και σας ερωτάω εάν έχει κάποιος τέτοιες πεποιθήσεις για τις σχέσεις , πόσες πιθανότητες έχει να δημιουργήσει μια σχέση … θα την αυτό-σαμποτάρει και θα διερωτάται μια ζωή γιατί είναι τόσο άτυχος με τις σχέσεις του …

Άλλο παράδειγμα είναι κάποιος να θέλει να έλξη λεφτά στη ζωή του .αλλά να έχει υποσυνείδητες πεποιθήσεις όπως « τα λεφτά είναι βρώμικα».. « τα λεφτά δεν βλαστού στα δέντρα» η «τα λεφτά έρχονται δύσκολα και φεύγουν εύκολα». κλπ κλπ …

Ο μόνος τρόπος κάποιος να αλλάξει κάτι είναι α) να αναλάβει την ευθύνη για τη ζωή του και β) με συνειδητή προσπάθεια να μάθει πώς λειτουργεί το μυαλό , ποιες είναι οι πεποιθήσεις του και πως μπορεί να τις μεταμορφώσει . Μονό τότε θα μπορέσει να «σπάσει τον φαύλο κύκλο» που τον εμποδίζει από το να έχει και επιτύχει ότι θέλει στη Ζωή του … .

Ας εξαλείψουμε τα αρνητικά πρότυπα σκέψης που πηγάζουν από τα πιστεύω μας , ας τα αντικαταστήσουμε με νέα πιστεύω ,με νέες πεποιθήσεις που υποστηρίζουν και βοηθούν τους βασικούς στόχους στη Ζωή μας .

Ένας κάλος τρόπος να μάθετε πώς να εντοπίζετε και να μεταμορφώσετε τι σας ΣΤΑΜΑΤΑ να έχετε τη Ζωή των ονείρων είναι να παρακολουθήσετε τη σειρά των μαθημάτων ΑΥΤΟΓΝΩΣΙΑΣ της Αρμονικής Ζωής Κύπρου που θα ξεκινήσουν τον επόμενο Σεπτέμβριο … η για άμεσα αποτελέσματα επισπευτείτε ένα Life Coach …

Να θυμάστε ΠΑΝΤΑ ότι ΕΙΣΤΕ ΟΙ ΑΠΟΚΛΕΙΣΤΙΚΟΙ ΥΠΕΥΘΥΝΟΙ για τη Ζωή που ζείτε …