Τετάρτη 3 Φεβρουαρίου 2010

Γιατί γεννηθήκαμε ...

Γεννηθήκαμε για να εξελιχθούμε πνευματικά και να ανοίξουμε ολοκληρωτικά
την καρδιά μας εκφράζοντας την ΘΕΟΤΗΤΑ που υπάρχει μέσα μας .. τη ΘΕΟΤΗΤΑ που είναι η ΜΙΑ και ΜΟΝΑΔΙΚΗ ΠΡΑΓΜΑΤΙΚΗ μας ΦΥΣΗ ….

Η Ζωή μας κατευθύνει σε συναισθηματικές εμπειρίες όπου εκδηλώνονται τα αρνητικά στοιχεία του χαρακτήρα μας και οι «ανάγκες» μας , μέσα από τις διαπροσωπικές μας σχέσεις και τις διαφορές καταστάσεις και γεγονότα της ιδίας της Ζωης , με σκοπό την “ θεραπεία ” τους (healing ..) . Η “θεραπεία” είναι να δεχθούμε και να κατανοήσουμε ότι όλα τα αρνητικά μας στοιχεία , ότι όλα μας τα «προβλήματα» είναι στη πραγματικότητα τα «κίνητρα» και οι «ευκαιρίες» μας για την τελική μας μεταμόρφωση .. όπως είναι οι δυο όψεις του ίδιου νομίσματος .. όσο και αν δεν μας αρέσει η μια όψη , όσο και να προσπαθούμε να την αλλάξουμε , να την σβήσουμε , να την αγνοήσουμε , να την πολεμήσουμε .. δεν αλλάζει ..είναι απλά εκεί , αναπόσπαστο μέρος μας … ώσπου να φτάσουμε στο βιωματικό συμπέρασμα ΟΤΙ ΕΙΜΑΣΤΕ ΚΑΤΙ ΠΟΛΥ ΜΕΓΑΛΥΤΕΡΟ ΑΠΟ ΤΟ ΣΩΜΑ ΚΑΙ ΤΗΝ ΠΡΟΣΩΠΙΚΟΤΗΤΑ μας.. κάτι πολύ ΜΕΓΑΛΥΤΕΡΟ από τα ΠΡΟΒΛΗΜΑΤΑ και της ΚΑΤΑΣΤΑΣΕΙΣ της ΖΩΗΣ…..

Με το βίωμα τον διάφορων εμπειριών , την συνειδητοποιήσει του τι πραγματικά ΕΙΜΑΣΤΕ , τελικά αλλάζει και η συνειδητοτητα μας , δηλαδή ο τρόπος που αντιλαμβανόμαστε την Ζωή και τα γεγονότα της .. Το «βίωμα» μας οδηγεί να κατανοήσουμε ότι η ΕΥΤΥΧΙΑ βρίσκεται στις μικρές , καθημερινές μας ενασχολήσεις , στην επικοινωνία με το περιβάλλον μας και στο πόσο διαθετιμενοι είμαστε να ανοίξουμε την καρδιά μας προς τους ανθρώπους γύρω μας ..

Τελικά , η εσωτερική μας αναζήτηση μας βοήθα να συνειδητοποιήσουμε ότι όλοι είμαστε «κύτταρα» στο ίδιο σώμα .. το «σώμα » της Γης , του Συμπάντος .. του «ΘΕΟΥ» …. και αυτή η συνειδητοποίηση μας προικίζει με την δύναμη να γινόμαστε Ζωντανά παραδείγματα Αγάπης , γινόμαστε «Φως» και «Πηγή Ζωής» για τους ανθρώπους γύρω μας και για όλη την Ανθρωπότητα ...